Festival Malá inventura již po šestnácté

Festival Malá inventura již po šestnácté

Festival Malá inventura již po šestnácté

Poslední únorový týden, od 21. do 28. února 2018, čeká Prahu osmidenní mezinárodní festival nového divadla Malá inventura. Již 16. ročník nabídne více jak 20 divadelních projektů, doprovodný program, networkingová setkání, diskusní večery a pětidílný autorský projekt Horizont 8, reagující na historické události z let končících osmičkou. Podrobný program festivalu naleznete na stránkách www.malainventura.cz.

Festival bude zahájen slavnostním předáváním cen Česká divadelní DNA. V pořadí již čtvrté udílení cen probíhá každé dva roky a je výrazem úcty za mimořádný přínos v oblasti nového divadla. Slavnostní večer se uskuteční 21. února od 20.00 v La Fabrice. Nominace v jednotlivých kategoriích naleznete níže.
I letošní festivalový ročník bude rozeset do několika míst po Praze, celkem dvanácti scén pro současné divadlo, mezi něž patří například holešovické Studio Hrdinů, DOX či Alfred ve dvoře, ale i MeetFactory nebo Werichova vila. Středobodem dění bude opět Studio ALTA - festivalové centrum, v němž proběhne většina networkingových setkání, kterých se zúčastní na 100 akreditovaných zahraničních i tuzemských hostů.
„Opět mě překvapil nebývalý zájem o nové divadlo zejména z řad zahraničních hostů. Týden v Praze na 12 scénách... tomu se prostě nedá odolat.  Navíc je tu hned několik festivalových novinek – autorský projekt Jiřího Honzírka Horizont 8 a nebo mimořádné setkání s městskou berlínskou platformou PAP s cílem propojit se s tou pražskou. Letošní program rezonuje ve všech programových kategoriích, mezi kterými jsou i nominace na ceny Česká divadelní DNA. Kuře má letos opravdu výjimečnou snášku!", uvedla ředitelka festivalu Adriana Světlíková.
Smyslem festivalu je představit co nejširší škálu podob nového divadla, projekty, které vznikly v průběhu roku 2017. Festival se neomezuje pouze na území hlavního města, na podzim na přehlídku navazuje Malá inventura v Jičíně, Českých Budějovicích, Opavě a Jihlavě.
Domovskými scénami 16. ročníku festivalu Malá inventura jsou Studio ALTA, Divadlo Archa, PONEC – divadlo pro tanec, MeetFactory, Alfred ve dvoře, Studio Hrdinů, Venuše ve Švehlovce, Centrum současného umění DOX, La Fabrika, Národní galerie v Praze - Veletržní palác, festival dále spolupracuje s Werichovou vilou a kulturním centrem Letohradská 10.


CENY ČESKÁ DIVADELNÍ DNA 2018

Nominace

Tři ceny za výjimečný počin na poli nového divadla:
            ANIČKA A LETADÝLKO
            ARTPROPROSTOR
            BLACK BLACK WOODS
            FESTIVAL LUHOVANÝ VINCENT
            GUIDE
            KABARET VELÁZQUEZ
            OPEN AIR PROGRAM
            RECYKLITERATURA ŽIVĚ
            μSPUTNIK
            VENUŠE VE ŠVEHLOVCE

Cena za mimořádný dlouhodobý přínos, rozvoj a podporu nového divadla:
            HANDA GOTE RESEARCH & DEVELOPMENT

Cena za mimořádnou podporu a prezentaci českého nového divadla v zahraničí:
            LUKÁŠ PŘIBYL – České centrum Tel Aviv

Zdroj: Nová síť

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: