Festival Tanec Praha 2019 zahájí korejská choreografka Eun-Me Ahn

Festival Tanec Praha 2019 zahájí korejská choreografka Eun-Me Ahn

Festival Tanec Praha 2019 zahájí korejská choreografka Eun-Me Ahn

Třicátý první mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2019 naváže na letošní ohlasy Dancing Grandmothers pozváním korejské choreografky Eun-Me Ahn, tentokrát s dílem Let Me Change Your Name. Touto událostí zahájí festival pražský program ve třech večerech v Ponci, a to od 3. do 5. června 2019. Festival bude trvat do 24. června a kromě Prahy opět oživí dalších 20 měst a obcí ČR. Více na www.tanecpraha.cz.

„Návrat živelné a nekonformní korejské choreografky s tak skvělými tanečníky je pro nás velkou poctou. Podařilo se nám začlenit Českou republiku do jejího evropského turné, a to včetně jednání o spolupráci s festivalem Divadelní svět Brno na konci května. Regionům nabízíme i další atraktivní díla z ČR i zahraničí, zaujali nás umělci v Africe, Indonésii, evropští tvůrci a v neposlední řadě opět Izrael, mekka tanečníků,” říká Yvona Kreuzmannová, ředitelka a zakladatelka Tance Praha.
Světově uznávaná tvůrkyně vystoupila už na 30. jubilejním ročníku v představení Dancing Grandmothers. Eun-Me Ahn prošla tradiční korejskou výchovou, ale brzy vedle šamanských tradic objevila i svět Isadory Duncan a „západního“ tance. Odhodlala se pokračovat ve studiu v New Yorku a zůstala tam několik let. Byla si velmi blízká s Pinou Bausch, která ji od počátku milénia často zvala do Wuppertalu. V Koreji stála v čele souboru v Tegu (Daegu), kde také vytvořila slavnostní opening FIFA World Cup (2002). Světový ohlas získala její trilogie věnující se korejským babičkám, teenagerům a zralým mužům.

31. ročník festivalu Tanec Praha:

Koprodukce festivalu:

Lenka Kniha Bartůňková, Ridina Ahmed & Ghana Dance Ens. (CZ/GH) – Úhel pohledu / Point of View Zahraniční  inscenace: Judith Olivia Manantenasoa (MG) – Métamorphose
Hygin Delimat (PL/AT) – House Beating a další produkce ve spolupráci s PQ

Událost sezony: SHARON EYAL | GAI BEHAR | L-E-V DANCE COMPANY (IL) – OCD Love

Dance NEWs: Premier Stratagème – Barbara Matijević & Giuseppe Chico (HR/IT/FR) – Forecasting
Andrea Costanzo Martini (IT) – Scarabeo, Angels and the Void
a další

Zdroj: Tanec Praha z.ú.

 

Témata článku

Eun-Me Ahn

Tanec Praha

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: