Hosté Baletu NdB v lednu a únoru 2019

Host Baletu NdB - Maďarský národní balet.

Host Baletu NdB - Maďarský národní balet.

Balet Národního divadla Brno zve v lednu a únoru 2019 čtveřici hostů, kteří přicestují nejen z České republiky, ale také z různých koutů Evropy.

Slovenská folklórní legenda Lúčnica
Hostem Baletu NdB bude 26. ledna v Janáčkově divadle slovenský folklórní soubor s večerem věnovaným neúspěšnějším tanečním choreografiím prof. Štefana Nosála, dlouholetého uměleckého šéfa Lúčnice. Na programu budou bohaté lidové tradice v tanci, v hudbě a kroji, od jemných ženských tanců přes hravé a vtipné až po temperamentní párové a virtuózní mužské tance.

Limitless – Maďarský národní balet Budapešť
V úterý 29. ledna vystoupí v Janáčkově divadle soubor maďarského národního baletu s večerem nazvaným Limitless. Program je složený z děl významných choreografů. Večer uvede choreografie Troy Games with Amazons Roberta Northa, která je vtipnou taneční parodií na „macho muže“ v čistě mužském obsazení, tentokrát však tančenou jen ženami. Následovat bude Bedroom Folk izraelského choreografického tandemu Sharon Eyal a Gai Behara, dílo vytvořené pro soubor NDT 1 v roce 2015. Vrcholem večera bude The Vertiginous Thrill of Exactitude od Williama Forsytha.

Manon, baletní drama z Plzně
Po dvou letech zavítá 3. února na scénu Mahenova divadla balet Divadla J. K. Tyla z Plzně. Představí brněnskému publiku premiéru loňské sezony – titul Manon. Na hudbu Alexandra Glazunova vytvořil neoklasické baletní zpracování světové literární klasiky Alexandra Dumase mladšího brněnský rodák Filip Veverka.

Charity Awards Gala
Nově bude uveden galakoncert zároveň uskutečněný ve Vídni i Brně – Charity Awards Gala v sobotu 9. února. Galakoncert je slavnostním zakončením mezinárodní baletní soutěže pro mladé talenty z celého světa European Ballet Grand Prix konané ve Vídni. Kromě vítězů soutěže, mladých tanečníků do dvaceti let, vystoupí jako hosté i evropské baletní hvězdy a domácí sólisté Baletu NdB.

Zdroj: Balet NdB


Fotogalerie

Host Baletu NdB - Maďarský národní balet.

Host Baletu NdB - Maďarský národní balet.

Témata článku

Balet ND Brno

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: