Only4ThisMoment a Jaro Viňarský na Prague Pride

Only4ThisMoment a Jaro Viňarský na Prague Pride

Only4ThisMoment a Jaro Viňarský na Prague Pride

Jaro Viňarský vytvořil speciálně pro Prague Pride 2018 performanci Only4ThisMoment, která bude k vidění 10. srpna 2018 ve 21.00 na Střeleckém ostrově v Praze. Vstup je volný.

Only4ThisMoment je kompilace sólové taneční tvorby Jara Viňarského, ve které se odráží posledních patnáct let jeho působení na česko‑slovenské, ale také světové scéně současného tance. Zároveň je i subjektivním ohlédnutím se, reflexí a bilancí vlastní tvorby v roku, ve kterém Jaro slaví své čtyřicáté narozeniny. Tato performance by se klidně mohla také jmenovat Only40ThisMoment.
Je tedy možné se na tuto performanci dívat i jako na narozeninovou oslavu se všemi návštěvníky Prague Pridu. Pro ty, kteří už Jarovu tvorbu znají, to bude nový vhled do známého s odstupem času. „Pro ty, kdo ho neznají, to bude ve třiceti minutách setkání s několika podobami bytí Jara – tanečníka a choreografa – na jevišti. Hybridní bytost, nekonvenční blázen, který ve světě žije nejraději nahý, někdy dynamický a technicky eskamotérsky, někdy zcela klidný až kontemplativní, hravý i vážný, ne genderově a sexuálně nezatížený, vyznávající svobodu a diverzitu,“ dodává Honza Malík.

Zdroj: space4dance, Prague Pride z. s.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: