Zkrocení zlé ženy v Ústí nad Labem

Zkrocení zlé ženy v Ústí nad Labem

Zkrocení zlé ženy v Ústí nad Labem

Severočeské divadlo v Ústí nad Labem uvede v pátek 27. dubna 2018 v premiéru baletu Zkrocení zlé ženy podle dramatu Williama Shakespeara a s hudbou Dmitrije Šostakoviče. Shakespearovu komedii převedla do taneční podoby Marika Hanousková. Scénu a kostýmy vytvořil Aleš Valášek, autorem světelné koncepce je Vratislav Mikan.

Příběh se odehrává v italské Padově, kde se bohatý kupec Baptista snaží provdat své dcery Biancu a Kateřinu. O něžnou a křehkou Biancu je nemalý zájem, jenže vzpurná a nepřístupná Kateřina je starší, tudíž se musí provdat dříve než její sestra. Jediný, kdo se odváží si drzou Kateřinu vzít, je veronský šlechtic Petruccio.
V hlavních rolích se představí Emmeline Jansen a Zuzana Novoborská v roli Kateřiny, Annamaria Voltolini a Olivia Lenssens jako Bianca,  Roberts Skujenieks a Róbert Király v roli Petruccia, Salvador Sasot Sellart a Roman Soviar jako Lucenzio, Pavel Enekeš a Salvador Sasot Sellart coby Hortensio, Vladimir Gončarov v roli Gremia, Vjačeslav Pleškov, j. h. jako Baptista a Elena Mazanova v roli rozverné vdovičky.

Zdroj: Severočeské divadlo v Ústí nad Labem

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: