The Australian Ballet přenáší Romea a Julii online

Soubor The Australian Ballet připravil na 18. října 2022 online přenos představení Romea a Julie v choreografii Johna Cranka. Ke zhlédnutí bude přístupný po 48 hodin, v titulních rolích se představí nejnovější první sólisté Sharni Spencer a Callum Linnane.

Romeo a Julie (The Australian Ballet). Foto Jeff Busby.

Romeo a Julie (The Australian Ballet). Foto Jeff Busby.

Crankův balet Romeo a Julie, který měl premiéru ve Stuttgartu roku 1962, se do repertoáru australského souboru vrací po 19 letech. Aktuální umělecký šéf The Australian Ballet, bývalý první sólista American Ballet Theatre a Velkého divadla v Moskvě David Hallberg k výběru uvedl: „Romeo a Julie jsou jedny z nejmilovanějších rolí baletního repertoáru a připravovat naše talentované tanečníky a rozvíjet jejich vlastní interpretaci mě nesmírně naplňuje.“

Crankova inscenace je jedním z prvních velkých dramatických zpracování tohoto Shakespearova titulu v západní Evropě, na něj poté navázala jména jako Kenneth MacMillan, Rudi van Dantzig, John Neumeier nebo Rudolf Nurejev.

Vstupenku k online přenosu včetně rozhovorů s Hallbergem a dalšími hosty je možné zakoupit zde, premiéra proběhne 18. října v 19.15 australského času, představení budou mít poté diváci možnost zhlédnout po následujících 48 hodin.

Zdroj: The Australian Ballet

Témata článku

AustrálieJohn CrankoonlineRomeo a JulieZahraničí

The Australian Ballet

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: