Pulsar zve na česko-běloruské představení proti totalitě

Taneční platforma Pulsar uvede tanečně-divadelní událost pod názvem Выйду з лесу, выцягну хрыбет i ён будзе мне замест мяча./Vyjdu z lesa, vyjmu páteř ze svého hřbetu a budu ji mít místo meče. Realizace probíhá pod záštitou evropského dramatika Ivana Vyrypajeva a Ambasády nezávislé běloruské kultury.

Zdroj: Pulsar

Zdroj: Pulsar

Běloruský stát. Systém, který deprimuje a umrtvuje. Propaguje uniformitu, monotónnost a poslušnost. Davy jedinců pochopily, že chtějí žít jinak. Mluvit jinak. Dýchat jiný vzduch. Jejich příběhy se zindividualizovaly. Tento příběh je o objevování a probouzení vlastních zdrojů. Ve chvíli, kdy člověku dojde, jak moc je zranitelný. Jak moc je traumatizovaný. Jak moc se mu celý svět zhroutil. Ale svět stále stojí a má mnoho vrstev. Variant. Východisek. Ještě není vyhráno. Ještě se zdá, že to nepoleví. Ale transformace už začala…   

Tanečně-divadelní událost je výsledkem spolupráce českých a běloruských tvůrců. Vznikla na základě dramatického textu běloruské dramatičky. Inscenace se opírá o text i o přímou osobní zkušenost běloruských tvůrců s potlačenými protesty a následnou likvidací kulturního života v Bělorusku.

Premiéra představení se bude konat 8. září v kongresovém sále GASK, a to v rámci Divadelního festivalu Kutná Hora. 

Další uvedení:

Čtvrtek 14. září, 19:00, Moving Station, Festival DIVADLO/Johan uvádí, Plzeň

Čtvrtek 21. září, 20:00, Divadlo X10, …příští vlna/next wave…, Praha

Neděle 8. října, 19:30, HaDivadlo, …příští vlna/next wave…, Brno

Zdroj: Pulsar

Témata článku

Divadlo X10GASK

BrnoKutná HoraPlzeňPraha

MultižánrovéTanec

Divadelní festival Kutná Hora

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: