TANECVALMEZ se vrací – již po šestnácté přinese dva dny plné tance

16. ročník mezinárodního tanečního festivalu TANECVALMEZ letos přinese nejnovější insecenaci českých 420PEOPLE, poetický diptych belgického tanečního spolku Opinion Public a autorskou improvizaci Anny Polívkové. Festival proběhne 13. a 14. října.

TANECVALMEZ se vrací – již po šestnácté přinese dva dny plné tance

TANECVALMEZ se vrací – již po šestnácté přinese dva dny plné tance

TANECVALMEZ stejně jako v předchozích letech slibuje i letos dva dny plné tance, rozsáhlou nabídku tanečních workshopů a hudební koncert. Festival se koná v pátek a sobotu, 13. a 14. října, v Zašové a ve Valašském Meziříčí. Pátek 13. října přinese v rámci hlavního programu celovečerní představení Ever taneční skupiny 420PEOPLE, jejímž uměleckým ředitelem je Václav Kuneš. Divákům nabídne zamyšlení nad otázkou, kdo jsme, když se na nás nikdo nedívá, a kým jsme, když nás všichni sledují. V sobotu 14. října festival nabídne divákům představení So’far a Empty Room, která jsou uměleckým diptychem choreografů Sidonie Fossé a Johanna Clapsona a představí je belgický soubor Opinion Public. Věnují se tématům touhy, očekávání, vztahu mezi mužem a ženou a hranici mezi snem, realitou a šílenstvím. Sobotní večer zároveň přinese autorskou improvizaci Anny Polívkové nazvanou Paní Vltavská, v níž vzdává hold symfonické básni Vltava Bedřicha Smetany, od jehož narození v příštím roce uplyne 200 let.

Pořadatelem festivalu je Základní umělecká škola B-Art, jejíž absolvent Adam Kubját vystoupí se svými originálními skladbami v pátek 13. října. Všechna večerní představení budou probíhat v Kulturním domě Zašová.

Zdroj: TANECVALMEZ a ZUŠ B-Art, o.p.s.

Témata článku

Anna Polívková

420peopleOpinion Public

Valašské MeziříčíZašová

MultižánrovéTanec

TANECVALMEZ

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: