Temporary Collective na měsíc v divadle Ponec

Temporary Collective má za sebou premiéru inscenace GEO, uvedenou 7. října v rámci divadelního festivalu 4+4 dny v pohybu. Novinkou v repertoáru ale teprve započal jejich měsíc v divadle Ponec. Diváci mají možnost ve dnech od 17. října do 9. listopadu zhlédnout jejich celou aktuální tvorbu. Přidat se mohli také na dvoudenní workshop s italskou choreografkou a performerkou Silvií Gribaudi. Ten se konal 15. a 16. října ve studiu Krenovka hned vedle divadla Ponec.

Duety. Foto: Vojtěch Brtnický

Duety. Foto: Vojtěch Brtnický

Po vydařené premiéře pokračuje nezávislá divadelně-taneční platforma Temporary Collective na jevišti divadla Ponec. Vůbec poprvé od svého vzniku v roce 2017 uvádí souhrnně a na jednom místě své aktuální inscenace. Komu z jejich repertoáru v posledních 4 letech něco uniklo, má nyní možnost vidět vše na jednom místě a také se setkat s tvůrkyněmi a tvůrci.

Už 17. října se na jevišti představila Tereza Ondrová společně se Silvií Gribaudi v inscenaci Insectum in …Prague, která vznikla v době pandemie. Obě choreografky a performerky se potkávaly v online světě a společně si položily otázku „Jak by vypadal život z perspektivy hmyzu a jsme vůbec schopni odpoutat se od antropocentrické perspektivy?” Téma jde ale i za horizont hmyzího světa. Koho či co naše společnost přehlíží nebo se jeví jako neviditelné, přehlédnutelné? A jaké perspektivy nabízí právě Ondrová s Gribaudi, která ve své tvorbě nikdy nezapomíná na notnou dávku ironie?

Dalším uvedením bude 19. října Call Alice, unikátní intimní duet, který je i není sólem. Výsledkem spolupráce Terezy Ondrové a Francescy Foscarini je inscenace, která se dostala do prestižního výběru mezinárodní platformy Aerowaves Twenty22. Po představení následuje projekce video eseje IN BE-TWEEN, která v režii Petry Tejnorové mapuje proces vzniku tohoto díla. 

Říjnovou taneční šňůru završí 24. října představení Same Same, a to rovnou ve stylu grotesky Bustera Keatona. Pod režijním vedením Karine Ponties se na jevišti objeví Tereza Ondrová s režisérkou Petrou Tejnorovou. V tvorbě Temporary Collective nikdy nechybí jemný humor a ironie. Jinak tomu nebude ani v případě Same Same.

Měsíc s Temporary Collective zakončí 9. listopadu Duety, které řeší jednu z nejzákladnějších otázek lidstva: Jak být spolu? Duety vznikly těsně před propuknutím pandemie, a tak jejich idea – setkávání a bytí spolu – nabývá po čtyřech letech zase jiný rozměr.

Zdroj: Michaela Sikorová

Témata článku

Divadlo Ponec

Praha

MultižánrovéNonverbální divadloTanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: