420PEOPLE zvou na únorovou Snídani se šampaňským a reprízu Mirage na Nové scéně, v březnu do divadla Ponec na Sacrebleu

420PEOPLE zvou na únorovou Snídani se šampaňským a reprízu Mirage na Nové scéně, v březnu do divadla Ponec na Sacrebleu

420PEOPLE zvou na únorovou Snídani se šampaňským a reprízu Mirage na Nové scéně, v březnu do divadla Ponec na Sacrebleu

Měsíce únor a březen nabídnou hned několik příležitostí k setkání se souborem 420PEOPLE: Posnídat šampaňské ve společnosti zakladatelů 420PEOPLE Nataši Novotné a Václava Kuneše bude možné 7. února od 10.00 v ERA SVĚT na Jungmannově náměstí v centru Prahy. Nataša Novotná a Václav Kuneš budou hosty pravidelného snídaňového pořadu moderátora Ondřeje Cihláře. Pořad je veřejnosti volně přístupný. Každý návštěvník dostane originální fotografii 420PEOPLE, může ochutnat kulinářskou specialitu připravenou Natašou Novotnou, ale hlavně vyslechnout zajímavé vyprávění ze zákulisí atraktivního světa tance.
Repríza mimořádně úspěšného celovečerního představení 420PEOPLE Mirage, ve kterém na jevišti tančí „stand-up comedy“, je na programu Nové scény Národního divadla 13. února ve 20:00. Jsou stand-up komici opravdu tak vtipní a šťastní, jsou tanečníci plní energie, i když reflektory nezáří? Co vězí za vším tím humorem, kterému se tak rádi jako diváci poddáváme? A co se skrývá za zdánlivou ladností a lehkostí tanečníků, kterou divák mnohdy obdivuje? Neodbytné otázky i bezprostřední zábava se prolínají celým představením.
Nataša Novotná pak po roce opět v pražském divadle Ponec 20. března zatančí své autorské sólo Sacrebleu. „Sacrebleu je má fantaskní představa o propojení rozmanitých sil, které na každodenní kostrbaté cestě posílí toho, kdo jde sám,“ podotýká k tomuto představení Nataša Novotná. V divadle Ponec bude Sacrebleu uvedeno v komponovaném večeru s choreografií Found & Lost, kterou vytvořila švédská tanečnice, choreografka a performerka Charlotta Öfverholm pro skupinu VerTeDance.
420PEOPLE jsou prestižní taneční soubor, který na přelomu let 2006/2007 založili Václav Kuneš a Nataša Novotná – bývalí dlouholetí členové Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Ve spolupráci s umělci z různých oborů naplňují svou uměleckou vizi a produkují tvorbu s pomyslnou značkou Made by Czechs, soubor 420PEOPLE je však zároveň organickou součástí mezinárodní tvůrčí scény. Soubor se od roku 2009 těší podpoře ze strany Nadace BNP Paribas. Zdroj: 420PEOPLE

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: