Britský odborník David Dixon se v přednášce zaměří na fundraising v oblasti tance

Dance Context uspořádá 16. dubna 2024 přednášku britského specialisty na fundraising a strategické řízení Davida Dixona ze společnosti TrueMotion. Dixon, který spolupracoval s řadou významných organizací, přednášel v mnoha zemích a také poskytoval služby několika institucím z oblasti pohybového umění, se v přednášce Fundraising? Get it moving! zaměří právě na oblast tance.

David Dixon.

David Dixon.

Přednáška, která se bude opírat zejména o příklady z praxe a Dixonovy dlouholeté zkušenosti s prací v kulturním sektoru a o budování a udržování vztahů s dárci, proběhne online v anglickém jazyce a bude otevřena všem zájemcům z oboru zdarma. Vítáni jsou pak zejména všichni z oblasti tance, nového cirkusu a pohybového umění. Pro účast je třeba se registrovat do 14. dubna 2024 prostřednictvím formuláře zde.

V několika zemích, zejména ve Velké Británii, Španělsku a Nizozemsku, se mi podařilo zavést získávání finančních prostředků v kulturní oblasti mimo grantový systém. Největší výzvou je vždy stejný problém, a sice odpor vedení kulturních organizací podniknout kroky na cestě, která je pro ně nová a nepříjemná a možná i nejistá,“ doplňuje ke svému vystoupení Dixon.  

Schopnost získávat finanční zdroje pro uměleckou činnost i mimo grantový systém zvyšuje míru svobody a nezávislosti kulturních organizací. V přednášce se dotkneme jak konkrétních inspirativních příkladů, tak témat, která s fundraisingem úzce souvisí, jako je marketing a tvorba kampaní.

Přednáška proběhne v rámci mezinárodního projektu Jak na fundraising v taneční komunitě pod hlavičkou Dance Context Live jako další z řady aktivit, které se zaměřují mimo jiné právě na vzdělávání a rozvoj tanečního oboru prostřednictvím diskuzí, webinářů, přednášek, seminářů apod. „Financování kulturního sektoru je v České republice stále nedostatečné a pro většinu organizací zabývajících se tanečním uměním je nemožné fungovat pouze z grantů. Schopnosti v oblasti fundraisingu tak mohou hrát a v budoucnu pravděpodobně budou hrát klíčovou roli v přežití kulturních neziskovek. Rozhodli jsme se tedy se na fundraising také zaměřit a možnosti, které v této oblasti máme, rádi nabídneme oboru, proto bude přednáška otevřená pro všechny, kteří působí v tanečním odvětví. David Dixon je odborník mezinárodního významu, věříme, že jeho přednáška bude velmi obohacující. Účastníkům se otevře možnost vhledu do různých strategií, jak udržitelně financovat svoje projekty, a také se seznámí s dalšími kolegy, kteří jsou v podobné pozici a stále nevědí, jak s tím ‚mystickým‘ fundraisingem začít,“ shrnula manažerka projektu Lucie Štádlerová hlavní lákadla. 


Projekt Jak na fundraising v taneční komunitě je podpořen Evropskou unií prostřednictvím Národního plánu obnovy MKČR.

Přihlášky: Google formulář

WEB: https://www.dancecontext.com/live-jak-na-fundraising

FB: https://fb.me/e/3xRTQWTno

Kontakt: Lucie Štádlerová, lucie.stadlerova@dancecontext.com

 

 

 

 

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: