Databáze tance slaví první rok a přináší řadu novinek

Databáze tance slaví první rok a přináší řadu novinek

Databáze tance slaví první rok a přináší řadu novinek

Koncem dubna uplynul první rok od oficiálního spuštění nového projektu Tanečních aktualitDatabáze tance. Portál www.databazetance.cz vznikl se záměrem mapovat české profesionální i amatérské taneční a pohybové dění a poskytovat základní informace o oboru. Po roce fungování se podařilo zprovoznit editaci profilů, rozšíření některých kategorií, možnost samovkládání akcí a do konce roku bude databáze spuštěna také v angličtině.

V současné době obsahuje tato on-line databanka přes 250 záznamů v kategoriích Divadelní scény, Umělecké soubory, Festivaly, PR a produkce, Organizace, Lidé, Konzervatoře a vysoké školy, Základní umělecké školy a Taneční studia. Mohou se do ní zcela zdarma registrovat nejenom instituce, ale i jednotlivci – interpreti, choreografové, režiséři, dramaturgové, pedagogové, fotografové či publicisté zabývající se různými tanečními a pohybovými styly. Na portálu tak vzniká jedinečný prostor pro prezentaci a navazování vzájemné spolupráce.
Koordinátorka projektu Daniela Machová k prvnímu výročí Databáze tance prozrazuje novinky roku 2017, které je možné realizovat díky grantové podpoře Magistrátu hlavního města Prahy, ministerstva kultury a Státního fondu kultury. „Již nyní je možné založené profily jednoduše spravovat a aktualizovat. V průběhu května hodláme rozšířit kategorii Lidé o další profese, aby se mohli registrovat například i scénografové, světelní designéři, kostýmní výtvarníci a další. Také nově půjde vyhledávat subjekty podle okresů a městských částí. Na podzim bychom rádi spustili anglickou verzi stránek a přidali kategorii, kam se budou zaznamenávat jednotlivé inscenace.“
Šéfredaktorka časopisu Taneční aktuality Lucie Hayashi k tomu dodává: „V souvislosti s plánovaným redesignem webových stránek www.tanecniaktuality.cz, ke kterému dojde v dohledné době díky úspěšně realizované sbírce na portálu Hithit, jsme se také rozhodli na stránky Databáze tance přesunout informace o tanečních a pohybových akcích. Od května je tedy nově možné vkládat a vyhledávat kurzy, workshopy, letní školy, festivaly, konference, soutěže a další akce právě na stránkách www.databazetance.cz.“ Akce lze opět vkládat zcela zdarma, stačí vyplnit jednoduchý formulář.

Pro více informací o projektu kontaktujte Danielu Machovou:
e-mail: daniela@tanecniaktuality.cz / tel.: 736 539 400

Zdroj: TA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: