Fashion souboru Pink Mama Theatre se představí v La Fabrice

Fashion (Pink Mama Theatre).

Fashion (Pink Mama Theatre).

Na závěr  letošní sezony pozvala La Fabrika zahraničního hosta, švýcarské Pink Mama Theratre s  kontroverzním tanečním představením Fashion. Do Prahy zavítá v rámci svého evorpského turné 23. a 24. června 2019.

Vzhledem k tomu, že polská města ovládaná stranou Právo a Spravedlnost Jarosława Kaczynskiho zrušila naše plánovaná představení kvůli nahotě na jevišti, rádi jsme přijali možnost vystoupit v pražské La Fabrice” uvedl zakladatel a choreograf Pink Mama Theatre, Slawek Bendrat.

Představení Fashion, jak již název napovídá, se zabývá fenoménem módy jako aspektem lidské kultury. „Stejně jako náboženství a umění odráží ducha doby. Ať už na ni pohlížíme z praktického, etického, estetického nebo sexuálního pohledu, umožňuje nám formovat naše já, které si neseme životem až do hrobu. Pink Mama Theatre zkoumá tyto aspekty na hraně site specific. Nahota je ilustrována jako čistá příroda. V naší společnosti je tato přirozenost, naše vlastní tělo, chápána jako hřích. A móda jako morální spasitel?,“ ptají se tvůrci. Tanečníci  převzali roli módního diktátora, vědce, manekýnky, dokonce i otroků industrializace.

Pink Mama Theatre je nezávislý evropský divadelní a taneční soubor se sídlem ve švýcarském Bernu, který v roce 2011 založili Sławek Bendrat a Dominik Krawiecki.  Hlavním tématem je lidstvo s jeho emocemi, touhami, sexualitou. Vytváří díla, která jsou kritická vůči společnosti a povzbuzují diváky, aby se připojili k otevřeným diskusím. Základním konceptem je rovné zacházení se všemi uměleckými formami a otevření dialogu mezi nimi.

Zdroj: La Fabrika

Témata článku

FashionSlawek Bendrat

Pink Mama Theatre

La Fabrika

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: