Jatka78 představují novinky ve stálém repertoáru

Jatka78 plánují na jaro řadu novinek. Kromě stálých souborů divadla a zahraničních hostování převážně z žánru nového cirkusu a fyzického divadla, na Jatkách78 budou na pravidelné bázi vystupovat mladé soubory jako jsou My kluci, co spolu chodíme a Goršecké narodnie Akademične Teatr (G.N.A.T.). Pokračovat budou také improvizace novozélandského mima Trygveho Wakenshawa a večery White Rabbit Red Rabbit. Na podzim pak Jatka78 chystají velký milník ve své dosavadní působnosti. Nově se stanou producentem vlastního představení v režii Thomase Moncktona.

My kluci, co spolu chodíme

My kluci, co spolu chodíme

My kluci, co spolu chodíme: Improvizační bizárek
Od března se v Pražské tržnici nově představí mladý soubor složený převážně ze studentů Katedry nonverbálního divadla HAMU. My kluci, co spolu chodíme na Jatka78 přivezou improvizační večery. Vystoupí Václav Wortner, Lukáš Bláha, Andrej Lyga a Šimon Pliska. Slibují show, kdy si pro diváky nic nepřipravili. Surrealisticko-absurdní fyzickou divadelní improvizaci. Vzhledem k tomu, že diváci uvidí pokaždé jinou show, představení se odehrávají pod různými názvy, které divákovi možná něco napoví. A možná také ne. Improvizační show proběhnou 1. března, 4. dubna a 30. května 2020.

Goršecké Narodnie Akademične Teatr: Goršek
Andrej Lyga
a Šimon Pliska uvedou na Jatkách78 rovněž představení Goršek. Diváci si jím připomenou expresivní sílu divadla masek. Na rozdíl od berlínské Familie Flöz, která je na Jatkách78 častým hostem, ale mladí tvůrci nesází na sérii komických skečů. Goršek nabídne tragikomedii plnou lásky a nenávisti, krutosti a přátelství na pozadí příběhu dvou bratrů. Autoři zpracovávají témata slovanské kultury, existenciální literatury a absurdního dramatu ve stylu Jean-Paul Sartra či Samuela Becketta. Zabývají se zkoumáním lidské psychiky v hraničních podmínkách dlouhotrvajícího odloučení od světa. Představení bylo v minulosti uvedeno např. na Letní Letné 2019.

Thomas Monckton & Jatka78: The Others
V říjnu loňského roku Jatka78 uskutečnila konkurz do nové show s pracovním The Others.  Jatka78, do této doby významný koproducent, se rozhodla stát producentem vlastního představení. Ke spolupráci oslovila oceňovaného umělce a režiséra řady komediálních vystoupení z žánru fyzického divadla Thomase Moncktona. Pochází z Nového Zélandu, žije v Helsinkách, kde je uměleckým ředitelem Kallo Collective, souboru věnujícímu se fyzickému divadlu a novému cirkusu.

Pravidelně také spolupracuje s Circo Aereo, s nímž produkoval představení The Pianist a The Artist. Vystupoval ve více než 20 zemích po celém světě. Jatka78 navštěvuje pravidelně a během svého působení v Praze navázal s touto divadelní scénou velmi úzký kontakt. Na Jatkách78 vystoupí také v květnu ve svém vlajkovém představení Only Bones v1.0.

Na základě konkurzu vybral Thomas Monckton pět umělců, mezi nimiž jsou například žonglér Filip Zahradnický, který na začátku února 2020 obdržel dvě ceny v rámci Festival Mondial du Cirque de Demain, Andrés Angulo známý z Familie Flöz, nebo jatečnímu publiku také známý Trygve Wakenshaw.

Novinka v repertoáru a první divadelní kus v produkci Jatek78 se bude intenzivně zkoušet od května 2020. Premiéra je naplánována na říjen 2020.

Jatka78 budou pokračovat také s večery White Rabbit Red Rabbit, během kterých se v březnu představí např. Jan Cina, v dubnu pak Matouš Ruml. Na repertoáru Jatek78 zůstává jak Amerikánka Viktora Tauše (aktuálně v rozšířené sestavě), tak Cabaret Bears Costume mima Trygveho Wakenshawa, nebo novinka od Squadra Sua Přecházení.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

Goršecké Narodnie Akademične TeatrimprovizaceMy kluci co spolu chodímeThomas MoncktonTrygve WakenshawWhite Rabbit Red Rabbit

Jatka78

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: