Letní Letná 2019 - cirkusová groteska i inscenace plná žen

Projet PDF. Foto Ian Grandjean.

Projet PDF. Foto Ian Grandjean.

Mezinárodní festival Letní Letná mezi 14. srpnem a 1. zářím 2019 již po šestnácté představí českému publiku svět nového cirkusu v jeho nejrůznějších podobách.

Cirque Aïtal alias Viktor Cathala a Kati Pikkarainen se dokážou povznést nad svoji fyzickou dokonalost a dívat se na svět kolem sebe s nadhledem a humorem. To potvrzují i ve svém nejnovější inscenaci Saison du Cirque (Cirkusová sezóna), které v létě představí v Letenských sadech. V ní zvou návštěvníky do světa, kde se tradiční cirkus potkává s tím současným. Podívaná, která propojuje řadu stylů a talentů z celého světa: od sourozenců Kanakových z východní Sibiře, kteří s lehkostí stále a znovu létají vzduchem, přes švédského žongléra Matiase Salmenaha až po voltižéra a jezdeckého akrobata Ludovica Baladina. A samozřejmě samotní Viktor a Kati.

Na Letní Letnou dorazí artistky z předních francouzských novocirkusových souborů, které přivezou do Prahy inscenaci s názvem PDF Projet (Projekt PDF), které diváci Letní Letné uvidí jako jedni z mála mimo Francii. Sedmnáct žen na scéně znázorňuje eklektický vesmír s barvitou estetikou. Míchají různé druhy akrobacie a divadla.

Na Letní Letnou se po dvou letech vrátí také kanadští vousáči s novinkou Tabarnak„Je to něco jako novocirkusová fiesta, hudba stoupající k oblakům. Je to pozvánka na společnou sešlost, na oslavu nebe a pekla a všeho mezi tím,“ popisují Tabarnak akrobaté z Cirque Alfonse. Při tvorbě svého nové insenace se inspirovali vesnickým kostelem, jenž je na quebeckém venkově, odkud pocházejí, centrem celé komunity. Cirque Alfonse zve všechny návštěvníky na anarchisticko-poetickou „křížovou cestu“ plnou humoru a nadsázky a živé muziky.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Nový cirkus

Letní Letná

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: