Letní Letná 2019 - kanadští vousáči se vrátí i s cirkusovou fiestou

Tabarnak. Foto Alexandre Galliez.

Tabarnak. Foto Alexandre Galliez.

V roce 2017 vystoupil Cirque Alfonse na festivalu Letní Letná s představením Barbu a nyní zde představí novinku Tabarnak. Diváci budou mít možnost ji vidět na 16. ročníku festivalu Letní Letná, který proběhne od 15. srpna do 1. září 2019.

Je to něco jako novocirkusový muzikál, fiesta, hudba stoupající k oblakům. Je to pozvánka na společnou sešlost, na oslavu nebe a pekla a všeho mezi tím,“ popisují svojí novinku akrobaté z Cirque Alfonse. Při tvorbě svého nového projektu Tabarnak se inspirovali vesnickým kostelem, jenž je na quebeckém venkově, odkud pocházejí, centrem celé komunity. Od základů až po hlavní chrámovou loď, od oltáře až po chór – Cirque Alfonse připravil svůj pohled na tradiční místo setkávání ze své vesnice. Vydává na anarchisticko‑poetickou „křížovou cestu“.
Cirque Alfonse tvoří rodiny Carabinier-Lepine původem ze St-Alphonse-de-Rodriguez, což je vesnice na quebeckém venkově. Od roku 2012 objíždějí svět se svými představeními Timber a Barbu. V loňském roce přidali nový kus s názvem Tabarnak inspirovaný kostelem z jejich rodné vsi, který je místem, kde se celá obec schází.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Cirque Alfonse

Letní Letná

Nový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: