Mezinárodní festival mimického divadla MY MIME poprvé v květnu v Berlíně

Mezinárodní festival mimického divadla MY MIME poprvé v květnu v Berlíně

Mezinárodní festival mimického divadla MY MIME poprvé v květnu v Berlíně

Ve dnech 16.–18. května se uskuteční první ročník mezinárodního festivalu mimického divadla MY MIME v umělecké škole Die ETAGE v Berlíně. Festival je realizován organizací FEM (Federation of European Mime), která byla založena roku 2013 Adamem Halašem (CZ), Nilsem-Zdenkem Kühnem (D) a Bartolomejem Ostapczukem (PL). Putovní festival MY MIME se v roce 2015 uskuteční v Praze a v roce 2016 ve Waršavě.
Festival je mimořádný tím, že vytváří prostor pro progresivní umění mimického divadla a mezinárodní platformu pro nastupující generaci mladých mimů a studentů ze tří evropských zemí. Jde o významnou interkulturní spolupráci mezi důležitými centry mimického divadla v Polsku (Warsaw Mime Centre), v České republice (Katedra pantomimy – HAMU, Praha) a v Německu (Die Etage / Schule der darstellenden Künste). Záštitu nad festivalem převzali německé ministerstvo kultury a médií a také české a polské velvyslanectví.
MY MIME nabídne návštěvníkům možnost se inspirovat v uměleckých dílnách a také zhlédnout vyjímečná představení profesionálů mimického divadla. V programu se objeví jména jako Herr Niels, K. Franz, S. Linne, G. Frischling (Mission Mimepossible!/Berlin), Do-Theater ( Petrohrad/Aachen ) a Bodecker&Neander (Berlin) a jazzová kapela Roger Dodger Band (D/CZ/ESP/URY).
V rámci festivalu se bude v Mime Centru Berlin konat seminář o historii mimického divadla ve 20. století v Německu. Jedním z vrcholů by měla být akce MY MIME in Town, tzv. Mime-Parade, kdy mladí mimové všech účastnických zemí pod vedením R. Horáka (CZ) zaplaví a promění centrum Berlína. Heslo festivalu je:”Come! It‘s fine! MY MIME!” Zdroj: HAMU

Témata článku

Německo

Nonverbální divadlo

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: