Mladá cirkusová krev v červenci opět míří do Prahy

Kid

Kid

Jatka78 opět přiváží dávku zahraniční inspirace. Etablované zahraniční soubory v létě vystřídají studenti vysokých škol věnujících se žánru nového cirkusu. IC3 Collective z Nizozemska spojuje mladé umělce z různých koutů světa, mimo jiné i z České republiky. Vzhledem ke skutečnosti, že v ČR dosud neexistuje obor, který by se na vysokoškolské úrovni tomuto žánru věnoval, nezbývá tak mladým českým akrobatům nic jiného, než studium v zahraničí. Vzhledem k letním plánovaným úpravám Jatek78 se představení Kid uskuteční v novém divadelním prostoru DOX+ v pražských Holešovicích.

Absolventské představení třinácti akrobatů z Belgie, Itálie, Španělska, Finska, Irska, Německa, USA Velké Británie či České republiky již 11. července 2019 obsadí DOX+, kde předvedou svoji prvotinu jednoduše pojmenovanou Kid. Společně s italským režisérem Francescem Sgró mezinárodní třída studentů bakalářského cirkusového oboru vytvořila představení a posléze uvedla premiéru na festivalu Cirque Mania v divadle Korzo v Hagu.

Inscenace čerpá z dětské bezstarostnosti a směřuje k pomezí dospělosti. Z akrobatických disciplín se mohou diváci těšit na cyr wheel, žonglování, pozemní akrobacii či závěsnou akrobacii.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

IC3 CollectiveKid

Centrum současného umění DOX

Nový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: