Úspěch Filipa Zahradnického na Festival mondial du Cirque de Demain

Filip Zahradnický převzal 2. února 2020 dvě ocenění na Festival Mondial du Cirque de Demain v Paříži. Obdržel Special Price od Académie Fratellini a Special Price od poroty soutěže.

Filip Zahradnický. Zdroj CIRQUEON.

Filip Zahradnický. Zdroj CIRQUEON.

Festival , který byl založen v roce 1977, nabízí mladým cirkusovým umělcům příležitost představit své umění před mezinárodní porotou. Festival Mondial du Cirque de Demain v současné době vede Alain M. Pacherie. Záznam z 41. ročníku festivalu najdete zde.

Filip Zahradnický je český novocirkusový performer. Cesta k novému cirkusu pro něj byla více než náhodná a dlouhá. První krok byl ve třinácti letech, kdy poprvé navštívil kurz žonglování v KC Zahrada. Od roku 2010 navštěvoval pražské Centrum pro nový cirkus CIRQUEON, kde se zdokonaloval v žonglování, ale také v akrobacii, herectví a pohybu. Později v roce 2014 byl přijat na cirkusovou školu The Academy of Modern Circus (AMoC) v dánské Kodani, kde čerpal zkušenosti od předních skandinávských žonglérů, od pedagogů se zkušenostmi z prestižní francouzské školy Jacques Lecoq a dalších.
 
Patří do úplně první české generace studentů nového cirkusu na bakaláršké úrovni vůbec. V červnu 2018 studium dokončil s absolvetským číslem Vermilion, se kterým vystoupil v Dánsku, Belgii, Německu a České Republice. 
 
Za dobu působení v tomto oboru se účastnil několika českých i zahraničních projektů. Od roku 2012 je členem novocirkusového souboru Cink Cink Cirk, se kterým vystupoval na festivalech ve Švédsku, Dánsku, Holandsku, Lotyšsku, Polsku a dalších. Mezi další projekty patří představení v rámci CIRCLES na festivalu CIRCA ve francouzském Auch, řada vystoupení s charitativní organizací Magiciens du Monde ve francouzských nemocnicích a ústavech. Účastnil se také sociálně cirkusového projektu v tureckém Mardinu, Bearded Ladies s TinCan Company v dánském Odense, Dny Prahy v Berlíně s MIME Prague a mnoho dalších.

Filip Zahradnický. Zdroj CIRQUEON.


Zdroj: CIRQUEON, Festival mondial du Cirque de Demain, www.ringjuggling.com

Témata článku

Filip Zahradnický

Nový cirkus

Festival Mondial du Cirque de Demain

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: