14. září začne ve východočeské Poličce Mime Fest

14. září začne ve východočeské Poličce Mime Fest

14. září začne ve východočeské Poličce Mime Fest

Čtvrtý ročník festivalu pantomimy proběhne od 14. do 19. září 2015 ve východočeské Poličce. Festival nabídne přes dvacet představení pro děti a dospělé, odborné workshopy, rodinná představení na náměstí a koncert kapely Circus Problem. „Právě v Poličce má Mime Fest své věrné publikum, které letošní program rozhodně nezklame. Nabídne smích, zábavu a zároveň přiměje k zamyšlení. Uspokojí i umělecky náročné diváky a program završí vystoupením kapely v balkánských rytmech. Že se je na co těšit, dokazuje i prestižní festivalová značka EFFE, která byla Mime Festu udělena už po třech letech působení,“ dodávají organizátoři.
Tak jako každý rok, míří i nyní na festival mimové z mnoha zemí. Před poličským publikem se představí žonglér Michael Trautman nebo asistenti Marcela Marceaua Bodecker & Neander s představením Déjà-vu. „Každý rok hledáme a snažíme se přivézt to nejlepší, co mohou domácí a zahraniční soubory nabídnout. Jsme rádi, že se náš festival stává důležitým centrem pantomimy a přesahuje hranice Česka a střední Evropy,” říká Radim Vizváry, umělecký šéf a dramaturg festivalu.
Sám Vizváry, český mim a poličský rodák, si pro festival připravil premiéru sólového klaunského představení TÝÝJÓÓ. Dále na festivalu vystoupí belgické duo Okidok, které se u nás představí poprvé. Na diváky čekají i náročnější témata ztvárňující problémy společnosti a jedince v dnešní době, např. vystoupení finské klaunky Heli Väätäinen a nová inscenace domácího souboru Mime Club s názvem Heydrich. Divákům se představí také inscenace Synovial, která s nadsázkou pojednává o mužském těle nebo Bluff gruzínské Lilit Company.
Mime Fest nezapomíná ani na nejmladší diváky, kterým je řada letošních představení přímo určená. Pro nejmenší je připraveno představení kouzelníka Aleše Hrdličky a pro školáky vystoupí Michael Trautman. Celé rodiny se mohou přijít podívat v sobotu 19. září na poličské náměstí, kde vystoupí Mime Fatale v doprovodu kapely Circus Problem.
„Vyvrcholením festivalu pak bude tradiční a oblíbený Mime Evening, kde v sobotu večer zahrají nejvýznamnější hosté festivalu. Mime Fest tím potvrdí svůj význam. Je platformou pro mimické umění a rehabilituje téměř zapomenutý obor, který dnes dokáže překvapit svou moderní podobou,“ uzavírají organizátoři.

Zdroj: Mime Fest

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: