20. ročník Mezinárodního divadelního projektu Divadla Continuo

20. ročník Mezinárodního divadelního projektu Divadla Continuo

20. ročník Mezinárodního divadelního projektu Divadla Continuo

Divadlo Continuo připravuje 20. ročník Mezinárodního divadelního projektu, který se uskuteční ve dnech od 11. do 16. srpna 2016. Letos zve diváky na Švestkový Dvůr na Loď. „Dvůr se pro divadelní představení promění do podoby stylizované lodi. Divadelní představení se bude odehrávat na tanečním parketu v jejím středu. Pohled pro diváky je součástí originálního divadelně-architektonického řešení. Diváci totiž budou sledovat dění ze tří stran skrze okýnka asociující pohled z kajuty,“ přibližuje letošní projekt umělecký ředitel Divadla Continuo a režisér inscenace Pavel Štourač.
„Stejně tak je výjimečné technické a výtvarné řešení vlastního hracího prostoru, který umožní použití originálních divadelních prostředků, vytvářejících magický a poetický prostor pro divadelní akci,“ dodává Štourač.
Divadelní představení vzniká po dobu 3 týdnů ve spolupráci s dvacítkou mladých lidí z celého světa (letos z 8 evropských zemí – Polsko, Česká republika, Slovensko, Itálie, Švýcarsko, Rusko, Řecko a Německo), studentů a absolventů uměleckých škol, herců, tanečníků, performerů, výtvarníků a muzikantů pod vedením členů divadla a v režii uměleckého vedoucího souboru Pavla Štourače.
„Vizuálně pohybové představení s živou kapelou, originálním výtvarným řešením a specifickým pohledem pro diváky je pro členy Divadla Continuo zároveň otevřením nové etapy tohoto specifického divadelního žánru na přelomu druhé dekády jeho divadelních aktivit v netradičních prostorech,“ vysvětlují organizátoři.
Během uplynulých ročníků se projekt odehrával na mnoha místech blízkého či vzdálenějšího okolí Malovic, kde Divadlo Continuo sídlí od roku 1995. Projekt se uskutečnil v zahradách a vodním příkopu renesančního zámku Kratochvíle, na hladině rybníka Otrhanec v Malovicích, v prostorách zemědělského dvora Rábín, v bývalé cihelně ve Vodňanech, v Písecké galerii Sladovna i v jedoucím vlaku lokální tratě Netolice - Malovice. Pro letošní rok se tvůrci Divadla Continuo rozhodli pracovat přímo v prostoru, kde divadlo sídlí, na Švestkovém Dvoře, kde v rámci rekonstrukce prostor, která byla dokončena přesně před rokem, v létě 2016, vznikl ve dvoře statku prostor pro divadelní tvorbu, tvořený sevřenou dvoranou, kterou ze tří stran obklopují patrové ochozy pro diváky.

Více informací na www.continuo.cz nebo www.svestkovydvur.cz

Zdroj: Divadlo Continuo

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: