420PEOPLE a další české soubory na APAP v New Yorku

V lednu 2014 potřetí v řadě využije taneční soubor 420PEOPLE možnosti prezentace jeho tvorby na prestižním mezinárodním veletrhu scénického umění, konferenci APAP (Association of Performing Arts Presenters) v New Yorku, kterou českému umění poskytují Česká Centra. Veletrh APAP se uskuteční 10.–14. ledna 2014, 420PEOPLE pak pokračují ještě na kongres ISPA, který se koná 14.–16. ledna. Česká prezentace je na letošním APAP 2014 zastoupena dále Švandovým divadlem (divadlo), VerTeDance (tanec), sdružením AltArt (divadlo), ME-SA (tanec), sdružením Konvergence (hudba), Naivním divadlem Liberec (loutkové divadlo).
Česká centra koordinují již 4. ročník účasti českého scénického umění na prestižním newyorském veletrhu APAP, který v roce 2014 proběhne v termínu 10. – 14. ledna. APAP je konferencí a veletrhem zasvěceným scénickému umění a patří k nejvýznamnějším událostem na světové mapě kulturního průmyslu v této oblasti. Je mimořádnou platformou k setkávání více než 3.500 profesionálů z řad organizátorů kulturních vystoupení, umělců i uměleckých manažerů. Prostřednictvím bohatého programu více než 1 000 tzv. showcasů APAP dále umožňuje prezentovat ukázky konkrétních děl a projektů z širokého spektra žánrů scénického umění, a je tak jedinečnou příležitostí pro přímý kontakt se zástupci festivalů, profesních organizací, institucí, promotérů kulturních akcí i s odbornou veřejností.
V roce 2013 bylo díky Českým centrům ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem na APAPu již potřetí představeno vybrané české divadelní, taneční a hudební umění osvědčenou formou kontaktního veletržního stánku a nově také i v rámci speciálního programu showcasů, který za velkého zájmu odborného publika v reprezentativních prostorách Českého centra New York v České národní budově uvedl významné současné české taneční a divadelní projekty.
České zastoupení na APAPu 2014 bude i nadále v organizační režii Českých center, která nabídnou prezentační prostor českého divadelního, tanečního a hudebního umění formou přímé účasti jednotlivých organizací i jednotlivců, kteří mají ve svých portfoliích umělecké projekty vhodné a otevřené k uvedení v zahraničí či k zahraniční spolupráci. Česká centra vybraným českým umělcům znovu poskytnou jedinečnou příležitost uskutečnit showcase v prostorách reprezentačního sálu Českého centra New York v některých dnech konání veletrhu.
ISPA, International Society for the Performing Arts pořádá konferenci hned vzápětí. V roce 2013 se kongres konal v červnu ve Vratislavi a organizace si na něm připomněla 65. výročí své existence. Kongres se koná dvakrát ročně, ten nejbližší právě v New Yorku. Zdroj: 420PEOPLE, czechcentres.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: