420PEOPLE, OFFprojects a koncert Please the Trees v jednom večeru v Arše

420PEOPLE, OFFprojects a koncert Please the Trees v jednom večeru v Arše

420PEOPLE, OFFprojects a koncert Please the Trees v jednom večeru v Arše

Divadlo Archa připravilo na pondělí 19. května večer současného tance a hudby v režii souboru 420PEOPLE. Na programu je repríza choreografie Václava Kuneše REEN stejně jako nová produkce z dílny nizozemských OFFprojects s názvem OFFline. Vše završí koncert kapely Please the Trees.
OFFline
propojuje živou hudbu a tanec, spíš než o divadelní představení půjde o koncert, kde se tančí a naopak, protože tak jako hudba má a zná mnoho forem, tak i tanec a pohyb má mnoho tváří a vrstev. Hudba a originální performance se pokusí vtáhnout diváky do dění nejen v divadelním sále, ale i ve foyer před začátkem představení a během přestávky. 420PEOPLE pro tuto příležitost znovuobnovili úspěšnou choreografii Václava Kuneše REEN, zpracovávající téma návratů. OFFprojects, soubor složený převážně z bývalých tanečníků Nederlands Dans Theater pod vedením choreografa a hudebníka Amose Ben-Tala (který vytvořil hudební doprovod právě k choreografii REEN), budou s diváky v Arše komunikovat prostřednictvím tance, hudby i mluveného slova. V druhé části večera plynule naváže koncert kapely Please the Trees, držitelů ceny Anděl 2013 v kategorii alternativa, hrající ve složení Václav Havelka (kytara, zpěv), Míra Syrný (baskytara) a Jan Svačina (bicí).
Společnou filozofii všech tří subjektů shrnuje konstatování: LIVE show is the best! A to i přesto, že za nezapomenutelnými momenty live vystoupení je hodně práce a úsilí. Václav Kuneš dodává: „Smyslem je propojit dvě snad až velmi rozdílné skupiny lidí, kteří, podle nás, mají ale k sobě velmi blízko. Co všechno se může přihodit při společném vystoupení těchto profesionálních subjektů, bude záležet nejvíce na divákovi. Perfektní trojúhelník!“ Zdroj: Divadlo Archa

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: