420PEOPLE přivezou do Prahy Gaga Worskhop

420PEOPLE přivezou do Prahy Gaga Worskhop

420PEOPLE přivezou do Prahy Gaga Worskhop

Gaga, trénink vyvinutý choreografem Ohadem Naharinem se v Praze uskuteční od 29. srpna do 3. září 2016 v sálech baletu Národního divadla (Anenské nám. 2). Gaga Worskhop Prague otevře Adi Salant, umělecká spoluředitelka Batsheva Dance Company. Worskhop Gaga/dancers je určen profesionálním tanečníkům, worskhop Gaga/people je vhodný pro každého bez ohledu na věk nebo předchozí taneční zkušenosti. Gaga Worskhop Prague pořádají 420PEOPLE z. s. a Gaga Movement Ltd., ve spolupráci s Národním divadlem, za podpory Velvyslanectví Státu Izrael v ČR, Českého centra v Tel Avivu a Nadace Život Umělce.
„Gaga nám odhalí tělesnou slabost, povzbudí ochablé části těla, vyjeví skryté bloky a pomůže nám zbavit se jich. Gaga je tréninkem instinktivního pohybu, posiluje vazbu mezi vědomým a nevědomým. Vede nás k prožitku čisté a nekomplikované svobody a rozkoše. V příjemném prostředí, v pohodlném oblečení, za doprovodu hudby. Každý sám za sebe, v napojení na druhé," definoval Gaga jeho autor Ohad Naharin.
„Gaga vám nabídne cestu dostat z těla tolik, kolik tam je a vězte, že vždy je tam více, než by si jeden myslel. Žádné předepsané pozice nebo postupy. Naopak, jen doporučení, jak se nefixovat na to zažité a jak hledat v rámci vlastních možností. V Gaga máme oči otevřené a při tom se díváme do sebe. Užíváme si lenost i námahu, dělá nám to dobře a bude i vám!" vzkazuje  Nataša Novotná, zakladatelka 420PEOPLE, která sama dokončuje kurz Gaga lektorství.
Worskhop Gaga/dancers pro profesionály od 18 let, příležitost vyzkoušet si každodenní trénink souboru Batsheva Dance Company, poběží od 29. 8. do 3. 9., cena 4 800 Kč (možnost stipendia ve formě slevy). Worskhop Gaga/people určený neprofesionálům všech věkových (minimálně 16 let) a tělesných kategorií se koná ve dnech 30. 8. + 1. 9. + 3. 9., cena 1 200 Kč (vstup na jednu lekci 500 Kč). Majitelé permanentky Studia Nové scény mají zvýhodněné vstupné.  Worskhopy probíhají v angličtině v sálech Baletu Národního divadla na Anenském náměstí v centru Prahy.

Více informací na www.420people.org/gaga

Zdroj: 2media.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: