4xcm = rozmanité varianty současného cirkusu

4xcm = rozmanité varianty současného cirkusu

4xcm = rozmanité varianty současného cirkusu

S podtitulem Něco venku, něco v divadle, něco naposled a Čaj o páté se od 12. do 19. října 2013 koná přehlídka nového cirkusu Čtyřikrát Cirkus Mlejn v podání stejnojmenného pražského souboru a jeho hostů. Vedle známých inscenací divákům nabízí také projekty vytvořené přímo pro 4xcm. Hned úvodní site-specific performance s názvem Pardon, mám jednání, byla jednou z nich. Hlavní téma? Práce především, to je styl, kterým dnes žijeme. Na kulturu není čas. Co je to ale business a proč jsme z něho tak vyčerpaní? Kromě Cirkusu Mlejn se na projektu podíleli performeři ze souborů Cink Cink Cirk, Cirkus TeTy, Long Vehicle Circus a další.
Druhým z projektů připravovaných speciálně pro 4xcm je ochutnávka z nové inscenace Cirkusu Mlejn, jejíž premiéra je plánována na březen 2014. Work in progress s názvem Sólo pro 2 představí ve čtvrtek 17. října (19.30 hod.) experimenty se vzdušnou a pozemní taneční akrobacií v podání Jany Klimové a Elišky Brtnické. Diváci mohou být u toho a přesvědčit se, jestli sólo je opravdu sólo a dva jsou skutečně dva.
Na programu je také pražská derniéra surrealistického představení Emílie inspirovaného knihou Jindřicha Štyrského Emílie přichází ke mně ve snu, obrazy René Magritta, známou fotografií Tono Stana, filmem Tanec v temnotách a v neposlední řadě životem, v němž nás neustálá práce dohání k šílenství. V pátek 18. října (19.30 hod.) tak čeká diváky akrobacie na šálách, ponurá atmosféra, ženská těla a zvrhlá mužská fantazie, která nezná hranic.
Přehlídku zakončí V sobotu 19. října (17.00 hod.) poetická novocirkusová groteska Postav na čaj! V představení, které se odehrává v polární záři divadelních světel nejen na zemi, ale i ve vzduchu, se mohou diváci přesvědčit, že uvařit čaj z kupky sněhu může být otázkou několika minut. Může to však trvat věčnost, zvlášť když se ve dvou nejste schopni domluvit.
Více na: www.cirkusmlejn.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: