Absolventské představení Taneční konzervatoře hl. m. Prahy 22. června

Taneční konzervatoř hl. města Prahy znovu předvede své studenty (nejen letošní absolventy) na závěrečném Absolventskem představeni, které se uskuteční tentokrát ve Statni opeře 22. 6. 2014.
Program je sestaven ze dvou velkých choreografických kompozic. V první části to bude obnovená premiéra jednoho ze stěžejních děl francouzského choreografa Serge Lifara Suite en blanc (Svita v bílém) na hudbu Edouarda Lalo, vytvořená v roce 1943. Diváci budou mít možnost zhlédnout tento „skvost“ francouzské neoklasiky, neboť Taneční konzervatoř a soubor Bohemia Balet jsou jedinou školou, která obdržela práva Asossiations Lifar k uvedení celého díla. Suite en blanc není na repertoáru žádného baletního souboru v České republice, ale ani v celé „východní“ Evropě.
Druhou část představení tvoří kantáta Carla Orffa Carmina Burana v choreografii Ivanky Kubicové, která měla premiéru na repertoáru Bohemia Baletu, souboru působícím při TKP, v říjnu 2013. Druhého dnes se na představení 23. 6. 2014 vedle letošních absolventů představí také další studenti školy. V tradičním Tanečním mládí vystoupí studenti celé školy, aby v programovém kaleidoskopu předvedli výsledky své celoroční práce v oborech klasický, moderní i lidový tanec. Zdroj. ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: