Africký večer v Ponci: Monika Rebcova Dance & Daudet Grazai

Africký večer v Ponci: Monika Rebcova Dance & Daudet Grazai

Africký večer v Ponci: Monika Rebcova Dance & Daudet Grazai

Divadlo Ponec uvede v neděli 9. října od 20:00 hodin výjimečný komponovaný africký večer složený ze dvou choreografií. První je krátké sólo Daudeta Grazaie (Pobřeží slonoviny) Flamme / Plamen, ve kterém se autor pokouší vystihnout podstatu plamene, jeho nerovnoměrnost, překvapivost a setrvačnost. Ve druhé části večera bude uveden projekt Afrika–smíření jehož motivem je pojednání krásy, lásky, smrti a prázdnoty.
Africký tanečník, jako archetyp původního člověka se na své cestě životem setkává prostřednictvím čtyř živlů se životadárnou energií a učí se vnímat její působení. „Mnozí lidé jdou životem avšak nejsou otevřeni pozváním a sdělením, které k nim přichází na každém kroku. Diví se, proč život působí tak prázdně a beze smyslu, ale problémem není absence smyslu, ale slepota a hluchota k němu.
Projekt, který spojuje současný tanec s tradičním a moderním africkým tancem apeluje na člověka, aby prožil plný a šťastný život a neuškodil přitom svému okolí, protože pravděpodobně druhou šanci k nápravě již nedostane. Monika Rebcová spolu s tanečníky v projektu Afrika-smíření nabídne velice zajímavý pohled do nitra tajemství africké přírody a člověka. Na podobě díla se podíleli všichni zúčastnění umělci. Hudbu k projektu, která je inspirována autentickými zvuky živé přírody, složil Ondřej Anděra. V díle tančí perfomeři z různých zemí světa (ČR, Kuba, Japonsko a Pobřeží slonoviny).
Představení nebude zatím reprizováno.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: