Akram Khan vytváří vlastní verzi Giselle pro Anglický národní balet

Akram Khan vytváří vlastní verzi Giselle pro Anglický národní balet

Akram Khan vytváří vlastní verzi Giselle pro Anglický národní balet

Choreograf Akram Khan připravuje s Anglickým národním baletem vlastní verzi baletu Giselle. Autorem výpravy a kostýmů je Tim Yip, adaptaci originální partitury Adoplha Adama vytváří hudebník, skladatel a producent Vincenzo Lamagna. Dramaturgyní Giselle je Ruth Little, světelným designérem Mark Henderson. Předešlým výsledkem spolupráce Anglického národního baletu s Akramem Khanem je choreografie Dust, která je součástí programu Lest We Forget. Světová premiéra Giselle proběhne 27. září 2016 v Palace Theatre v Manchestru.
„Když jsem se rozhodla uvést Giselle, jeden z nejtradičnějších titulů klasického repertoáru do 21. století, věřila jsem, že jen jeden choreograf má pro to oba předpoklady - znalost tradice a kreativitu. Jsem neuvěřitelně nadšená, že Akram přijal tuto výzvu. Věřím, že to bude přínos jak pro baletní žánr, tak pro samotné diváky,“ říká Tamara Rojo, umělecká ředitelka Anglického národního baletu.
„Je to krásný a kultovní kus. Těší mě, že mohu společně se svými spolupracovníky a nádhernými tanečníky Anglického národního baletu, přinést vlastní pohled na Giselle. Stále je ve mne určitá nostalgie z tvůrčí práce na choreografii Dust z programu Lest We Forget. A nyní jsem ještě více nadšen z objevování světa Giselle,“ říká Akram Khan.

Zdroj: Anglický národní balet

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: