Aktuálně z Bohemia Baletu

Bohemia Balet, soubor Taneční konzervatoře hl. m. Prahy má před sebou rušný měsíc. Hned zkraje ve dnech 2.–10. června se již popáté zúčastní Mezinárodního baletního festivalu v kolumbijském Cali. Jedná se o jeden z největších festivalů tohoto druhu v Latinské Americe. Každoročně se ho účastní více jak sto tanečníků z celého světa. Festival je otevřen všem stylům tance, od klasického přes moderní až po alternativní tvorbu. Představení probíhají jednak v divadelních prostorách, ale také na náměstích i arénách. Bohemia Balet vystoupí tento rok ve dvou samostatných představeních na hlavní scéně - v Městském divadle a dále v koncertních programech s různými soubory. Program Bohemia Baletu je koncipován tak, aby tvořil samostatné představení, ale mohl být i součástí koncertních programů. Tvoří ho Fresky a trio Oceán a perly z baletu Koníček Hrbáček /C. Pugni, Arthur Saint-Leon, M. Petipa/, pas de trois z baletu La ventana /Lumblye, A. Bournonville/, variace z Valpuržiny noci /Ch. Gounod, J. Slavický/, ...to samo /M. Atack, A. Drapalíková/, Inside /Tigres Lilly, M. Odstrčil/, Que serra serra /D. Grey, V. Kuneš/ a komický balet Pavla Šmoka na hudbu Fr. von Suppé Záskok. Účast souboru na festivalu podpořilo v tomto roce MK ČR.  
Ve dnech 21. a 22. 6. se uskuteční ve Stavovském divadle absolventská představení TK HMP, na kterých také vystoupí členové Bohemia Baletu. 21. 6. je na programu Grand pas de quatre /C. Pugni, J. Perrot/, pas de trois z baletu La ventana /Lumblye, Bournonville/, choreografie Aleny Drapalíkové BEZ/na/DĚJE, vytvořená pro absolventy studijního zaměření moderní tanec. Ve druhé části bude uvedeno úspěšné představení baletu Petr Pan, ve kterém tančí absolventi celou řadu rolí. 22. 6. budou uvedeny v 1.části Les Sylphides /F. Chopin, M. Fokin/, BEZ/na/DĚJE a ve druhé části opět Petr Pan.
Příznivci školy
jsou zváni také na 27. června do Stavovského divadla na tradiční koncert Taneční mládí, ve kterém se vedle studentů 1.-8.ročníku školy představí i zahraniční hosté. V tomto roce to budou studenti Státní baletní školy ve Varšavě, vítězové Polské národní baletní soutěže v Gdaňsku a soutěže Zlaté pointy o titul nejlepšího absolventa polských baletních škol ve Štětíně. Zdroj: BB

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: