Alica Minar & col. zítra představí Induce the juice

Dne 25. listopadu 2022 proběhne ve studiu Tep 39 premiéra Induce the juice (Vzbuď šťávu), taneční performance, umělecký výzkum a zároveň momentální zastávka v tvůrčím procesu k připravované finální inscenaci Woods Won't Vaporize skupiny Alica Minar & col.

Alica Minar & col. zítra představí Induce the juice

Alica Minar & col. zítra představí Induce the juice

„Lesy nám ukazují sílu odolnosti a kontinuity, z níž se můžeme mnohému naučit. Jimi inspirováni se vydáváme na cestu objevování udržitelného vnitřního zdroje energie a síly. Inspirováni prouděním mízy ve stromech nás, čtyři tanečníky spolu s širokým uměleckým týmem, vezmou na pulzující návrat k sobě samým, doslovný či imaginární akt návratu domů - zpět k primárnímu zdroji energie. Tvořit za pochodu, orientovat se na proces, hrát si s formou a plně pojmout rozebírané téma - to je motto tohoto projektu. To vše chceme sdílet a prožít ve formátu otevřeného studia. Chvílemi budeme tázající a tápající, jindy zase nacházející a (sebe)vědomí. Ponechme stranou utopii a dystopii. Ponořme se do snového prostředí, v němž v našich tepnách a žílách proudí a pulzují rozmanité proudy sladké, měkké, zlatavé, klidné a výživné tekutiny," říkají k připravovanému projektu tvůrci.

Alica Minar & col. je skupina tvořící performativní umění s důrazem na tematický a žánrový přesah. Jejich inscenace jsou výsledkem týmové spolupráce mezinárodních umělců propojujících těla, zvuky, vizualitu, text a objekty. Prostřednictvím uměleckého výzkumu nechávají intuici proplétat se s intelektem při zhmotňování emocionálně zatížených témat člověka a společnosti. Udržují kontinuitu spolupráce s českými a německými institucemi.

Zdroj: Alica Minar & col.

Témata článku

Induce the juice

Alica Minar & col.

Tep39

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: