ALT@ přátelům ALTY – setkání umělců a diváků

Ve Studiu ALT@ se 20. března od 18:00 hodin uskuteční večer s rozmanitým programem – happening ALT@ přátelům ALTY či „Soiréé, na kterém se setkají umělci i neumětelové působící ve Studiu ALT@ i mimo něj.“ Večer má být setkáním těch, kteří s prostorem ALTY mají něco společného, jak jako interpreti, pedagogové, diváci nebo vůbec zájemci o současný tanec.
Z programu:
Lea Švejdová a Honza Malík uvedou ukázky z celoodpoledního tanečního dýchánku „NANOHACH v Sólech“ – 2 různá témata, 2 tanečně-divadelní sóla, 2 x cca 10minut (Lea Švejdová: Anagram / hudba: Ralph Benetiky - E. F. Burian, S. E. Nováček; Honza Malík: Behemot / hudba: Pavol Rinowski).
Instant Composition je improvizovaná ukázka vycházející z třídenního workshopu Davida Sportelliho z počátku března. Vychází z principu bezprostředního vnímání okolí a jeho reakce na něj.
Představí se Improvizační skupina NAU, která se věnuje improvizaci jako výslednému tanečně-divadelnímu tvaru. Každé představení vzniká přímo před očima diváků, nemá dopředu připravené žádné téma ani strukturu.Vychází z přítomného okamžiku a inspiruje se sdíleným prostorem, komunikačními prostředky jsou řeč lidského těla, pohyb i hlas. *Improvizační skupinu NAU tvoří: *Markéta Vacková, Veronika Beňová, Tereza Kodíčková a Petr Hudeček.
Promítání krátkého tanečního filmu: Blame me (DVD, 6 min., 2010). Taneční etuda inspirovaná stejnojmenným projektem skupiny ME-SA a Ji Eun Lee, vytvořená ve spolupráci s FAMU.
Vstupné na akci je dobrovolné.

Občanské sdružení ALT@RT o.s. je otevřeným společenstvím, působícím na poli současného a alternativního umění. Cílem sdružení je spojovat lidi (umělce) zejména z oblasti pohybového, alternativního divadla a současného tance. Jeho snahou je vytvářet prostor k jejich profesnímu růstu pomocí rozvoje kreativní činnosti, otevřenosti vůči novým formám umění, poskytnutí prostoru k tvorbě a bádání v rámci jednotlivých projektů, vzdělávání profesionálů v oblasti alternativního divadla, tance a vizuálního umění a dalších souvisejících kulturních aktivit.
Kromě toho se činnost sdružení se váže k organizování jednotlivých kulturních akcí, festivalů, vzdělávacích seminářů, provozování divadelní zkušebny, poskytování informací z oblasti současného umění. Sdružení provozuje STUDIO ALT@, které poskytuje prostor pro individuální výzkum, prezentaci autorských experimentů a work in progress prací, profesionální tréninky, odborné semináře, mezinárodní spolupráci. Zdroj: ALT@

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: