Anna Polívková a hudebník Jakub X. Baro v listopadu představí na prknech divadla Ponec podivný muzikál

Anna Polívková a hudebník Jakub X. Baro v listopadu představí na prknech divadla Ponec podivný muzikál

Anna Polívková a hudebník Jakub X. Baro v listopadu představí na prknech divadla Ponec podivný muzikál

V Divadle Ponec se 15. a 16. listopadu od 20 hod. uskuteční premiéra projektu AnIby neřekla, který nese přízvisko „podivný muzikál či rozpohybovaný koncert“. Anna Polívková bude hrát, tančit i zpívat, a to za doprovodu živé hudby. Mne samotnou by nikdy nenapadlo, že bych začala zpívat nebo dokonce psát písničky. Ale stalo se. Musím říci, že jako herečka si na zpěvačku jen hraju. Každá písnička je jiná, protože vznikala s představou určité zpěvačky a hudebního stylu. Jakub X. Baro mne asi tak před rokem přesvědčil k prvnímu vystoupení, a přestože nebylo zrovna nejpovedenější, tak proběhly další koncerty po různých barech a klubech, byly čím dál lepší a přirozeně se posouvaly k jakési hudebně dramatické komedii,“ vysvětluje Polívková okolnosti vzniku projektu. „Něco mě stále nutí ve zpívání a koncertování pokračovat. V hlavě mám už delší dobu tenhle podivný muzikál. Písně do sebe začaly zapadat a tento projekt vzniká takovým samospádem vlastně díky divadlu Ponec,“ dodává.
Hlavní postavou muzikálu je asistentka generálního ředitele a několikanásobná nositelka ocenění nejlepší pracovnice roku, kterou podivný sled prekérních situací donutí k objevení jejího skrytého talentu a radikální změně svého života. Na jevišti vystoupí také skladatel, kytarista a zpěvák Jakub Xavier Baro alias Iby Pop, perkusista Dudu Morais a DJ Mikuláš. Režijně se na inscenaci podílí Lucie Poláčková.
20. listopadu se pak v Divadle Ponec uskuteční repríza úspěšné tanečně divadelní komedie s prvky pantomimy Případy doktora Toureta, kterou Anna Polívková režírovala a také v ní vystupuje v roli Pana Padlého. Tento projekt vznikl ve spolupráci s taneční skupinou VerTeDance a jedna z interpretek – Tereza Ondrová za svůj výkon v roli paní Vltavské obdržela cenu Tanečnice roku 2010. V představení dále účinkuje herec Jiří Zeman, hudbu také vytvořil Jakub Xavier Baro. Zdroj: Divadlo Ponec Foto: Vojtěch Brtnický

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: