Balet Louskáček, vánoční sen v Hybernii

Balet Louskáček, vánoční sen v Hybernii

Balet Louskáček, vánoční sen v Hybernii

Premiéra baletu Louskáček, vánoční sen se uskuteční 5. prosince 2016 v divadle Hybernia v režii Gustava Skály a choreografii Veroniky Iblové a Jiřího Pokorného. Prince Louskáčka ztvární Leonardo Velletri, první sólista Balletti di Firenze. V titulní roli Klárky se představí Rosa Maria Pace, sólistka souboru Bohemia Balet. Postavu strýčka Drosselmeyera zatančí Viktor Svidró, sólista Pražského komorního baletu a stálý host Laterny magiky. V dalších rolích se představí členové souboru baletu Divadla J. K. Tyla, studenti Konzervatoře hl. města Prahy, Baletu Praha Junior, Tanečního centra Praha - konzervatoře a také studenti mezinárodní baletní školy First International Ballet School, která představení spolupořádá. Balet bude uveden v omezeném počtu pěti představení, premiéry a čtyř repríz v termínech 5., 6. a 12. prosince 2016 a dále 10. a 18. ledna 2017 v pražském divadle Hybernia. Baletní škola First International Ballet School také podpoří formou vstupenek neziskovou organizaci EDA, která podporuje rodiny dětí se zrakovým a kombinovaným postižením.

„Rád bych vytvořil inscenaci, v níž se mi podaří na diváka přenést jak okouzlující atmosféru Vánoc, tak umělecký zážitek na úrovni. Mám k dispozici skvělý inscenační tým, výborné tanečníky a nadané studenty FIBS, což je vynikající základ. Zbytek už bude na mně a mé fantazii, říká režisér představení Gustav Skála.
Zakladatelka First Insternational Ballet School Veronika Iblová dodává: „Pro FIBS je balet Louskáček, vánoční sen splněným vánočním přáním. Diváci by měli přijít, aby se nechali okouzlit překrásnou muzikou Čajkovského a pohádkovým baletním příběhem naladit v sobě vánoční strunu. Diváci se mohou se těšit na precizní výkony tanečníků, kteří tančí s velkým nasazením a chutí. Jedná se o projekt, na kterém se potkávají takřka tři generace tanečníků. Těm nejmladším je pět let a ti nejstarší jsou opravdu zkušení profesionálové.“

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: