Balet Národního divadla přináší nový kalendář na rok 2018

Balet Národního divadla přináší nový kalendář na rok 2018

Balet Národního divadla přináší nový kalendář na rok 2018

Nástěnný kalendář Baletu Národního divadla 2018 vznikl ve spolupráci s tiskárnou Polygraf a grafickým studiem Formata. Autorem černobílých fotografií je Martin Divíšek, dlouholetý spolupracovník baletního souboru. Jeho fotografie zachycují život a profesní přípravu tanečníků v baletních sálech. Pot, dřinu a řád – zároveň však energii, emoce a vášeň.  Kalendář Baletu ND 2018 je v prodeji v pokladnách a v e-shopu ND.

„Balet fotím od roku 2010, nejdříve pro Státní operu Praha a později jsem dostal možnost spolupracovat s Baletem Národního divadla. Na této práci mě fascinuje být u zrodu inscenací, vidět dřinu tanečníků, kteří se vlastně živí svým koníčkem. Běžní lidí si řeknou: Jdeme do divadla. Ale už si nikdo neuvědomí, že na jevišti netančí jen skupina nadšenců, ale velkých profesionálů, kteří na sobě makají od dětství, aby mohli tančit v tak významném souboru. Mám rád zákulisí divadla, to zvláštní kouzlo, které divadlo má v místech, kam se každý nedostane," vysvětlil Martin Divíšek.
Příležitost vychutnat si fotografie Martina Divíška nabízí výstava BEHIND-THE-SCENES instalovaná v kavárně Tricafe na Anenském náměstí, v sousedství sídla Baletu ND.

Zdroj: 2media.cz s.r.o.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: