Balet Národního divadla uvede v příští sezoně tři nové inscenace

Balet Národního divadla připravuje pro příští sezonu tři premiéry. Půjde o Malou mořskou vílu, Multiplicity. Forms of Silence and Emptiness. a Sólo pro nás dva.
První z premiér bude věnovaná pohádce Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla, o kterou se postará stejný inscenační tým jako v roce 2013 v rámci Krabata – Čarodějova učně. Choreograf Jan Kodet, režiséři Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský (SKUTR), scénograf Jakub Kopecký a kostýmní výtvarnice Alexandra Grusková. Původní originální hudební předloha bude zkomponována Zbyňkem Matějů. Premiéra se uskuteční 10. listopadu 2016 ve Stavovském divadle.
Další premiéra proběhne 2. března 2017 tentokrát v historické budově Národního divadla. Za titulem Multiplicity. Forms of Silence and Emptiness. se skrývá hold Johannu Sebastianu Bachovi v choreografii španělského choreografa Nacha Duata.
Třetí novinka sezony bude mít svou premiéru na Nové scéně 15. června 2017. „Nová premiéra Petra Zusky Sólo pro nás dva v sobě propojuje více rovin najednou. Může být sólem pro vztah mezi mužem a ženou. Sólem pro člověka a jeho démona skrytého někde uvnitř. Sólem pro dospělého a malé dítě, kterým kdysi byl, a které někde po cestě ztratil. Je to rovněž sólem pro Petra Zusku – odcházejícího a Filipa Barankiewicze – přicházejícího uměleckého šéfa, kterému brzy po této premiéře soubor předá. A v neposlední řadě se jedná o sólo pro Jaromíra Nohavicu a Beatu Bocek, dva současné muzikanty a zpívající básníky, kteří se svou individuální tvorbou přirozeně ocitají na rozhraní polské a české identity a duše,“ dodávají zástupci baletu ND.

Zdroj: Balet Národního divadla

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: