Balet ND zve na seminář o baletu Don Quijote

Balet ND zve na seminář o baletu Don Quijote

Balet ND zve na seminář o baletu Don Quijote

Balet ND pokračuje v sérii baletních dílen pro veřejnost, a to seminářem Cesta Dona Quijota nejen za láskou, který se uskuteční v sobotu 17. listopadu. Baletní dílny otevřené pro děti i rodiče mají diváky, a nejen ty nejmenší, i když především s jejich účastí se počítá, seznámit s nejslavnějšími balety, které má Národní divadlo na repertoáru. Velký ohlas měla také první baletní dílna Láska a strach Šípkové Růženky. Dílna v sobotu 17. listopadu se tentokrát bude věnovat tématu baletu Don Quijote. Baletní dílna se zaměří nejen na vznik a stavbu Minkusova baletu, ale i na hrdiny Cervantesova románu, jejich další ztvárnění.
Účastníci dílny se vydají společně s Donem Quijotem na cestu nejen za láskou, ale i světem umění a dozvědí se, co to znamená bojovat s větrnými mlýny. Milovníci tance samozřejmě nepřijdou ani o zajímavé ukázky z představení. Provázet bude opět sólistka Baletu ND Adéla Pollertová, účast přislíbili i další sólisté Baletu ND. Dílny probíhají v prostorách Baletu ND na Anenském náměstí. Vzhledem k velkému zájmu je nutná rezervace! Balet Don Quijote se poprvé v této sezoně vrací na jeviště Státní opery 21. listopadu v 19.00 hodin. Další reprízy se uskuteční 28. listopadu, 12. a 13. prosince.
Heslem sezony 2012/ 2013 je pro Balet ND slogan Balet nás baví!, což je zároveň nový projekt, který je určen všem, kdo mají rádi tanec. V rámci projektu jsou pořádány baletní dílny pro děti i dospělé, odborné baletní semináře a svou činnost zahájí také Dětský klub Špička a znovu také Klub přátel baletu. Zdroj: Balet ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: