Balet v kině v sezoně 2016/2017

Balet v kině v sezoně 2016/2017

Balet v kině v sezoně 2016/2017

Cyklus Balet v kině připravuje na sezonu 2016/2017 sérii tří inscenací Australského baletu - Spící krasavici, Popelku a Coppélii. Trojici pohádkových baletů dále doplní Louskáček z petrohradského Mariinského divadla.
Spící krasavice
bude na programu od 4. října. Jejím choreografem je David McAllister, autorkou výpravy a kostýmů zas návrhářka Gabriela Týlešová.
K baletu Popelka organizátoři dodávají: „Inscenace, která bude uváděna od 23. listopadu, dosáhla ohromného úspěchu jak u diváků, tak u kritiky. Jejím autorem je Alexej Ratmansky, jeden z nejvyhledávanějších choreografů současnosti. Výtvarnou podobu inscenace vytvořil Jerome Kaplan.“
Balet Coppélia inscenovala zakládající umělecká ředitelka souboru Australian Ballet Peggy van Praagh společně s divadelním režisérem Georgem Ogilviem. V českých kinech bude k vidění od 19. dubna 2017.
„Od 1. prosince tohoto roku se mohou diváci těšit na balet Louskáček 3D v provedení baletního souboru Mariinského divadla. Toto okázale tradiční představení ožije nyní také na velkém plátně. Nesmrtelná a populární hudba P. I. Čajkovského, velkolepá scéna a ohromující kostýmy jsou zárukou, že představení bude skutečně stát za to,“ uzavírají organizátoři.

Zdroj: Balet v kině

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: