Baletní premiéry v sezoně 2018/2019 v Moravském divadle Olomouc

Na jevišti Moravského divadla Olomouc se v příští sezoně objeví dva nové baletní tituly. Na podzim 2018 se uskuteční premiéra inscenace The Beatles Celebration, na jaře 2019 bude uveden balet Bajadéra. Obě novinky nastuduje šéf baletního souboru MDO Robert Balogh.

„Jako každým rokem připravujeme repertoár baletu, činohry, opery a operety s nesmírnou péčí, snažíme se o sdělnost i poslání, aktuálnost i uměleckou kvalitu vybraných titulů. Divadlo je a má být zrcadlem společnosti, umělecká díla, která se zde rodí, mají nejen bavit, ale také kultivovat, klást otázky i nabízet odpovědi. Divadlo je a bylo vždy zdrojem zábavy a poučení, ale také místem mnoha společenských událostí a důležitých setkání. Nechť je tomu tak i v sezoně, která stojí před námi,“ uvedl ředitel Moravského divadla Olomouc Pavel Hekela.
Baletní soubor pojal nabídku premiér v duchu maximálního tanečního kontrastu. „První premiérou bude, vyloženě na přání mnoha diváků, uvedení slavné skupiny The Beatles na naše jeviště. A to ve zcela nové inscenaci, ve které znovu ožijí členové legendární skupiny v časech své největší slávy. Při druhé premiéře si přijdou na své milovníci velkého klasického baletu. Bajadéra Ludwiga Minkuse je celovečerním romantickým baletem, který se odehrává v orientálním prostředí daleké Indie,“ přiblížil umělecký šéf souboru Robert Balogh.

Zdroj: Moravské divadlo Olomouc

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: