Barokní večer v Divadle Ponec

Barokní večer v Divadle Ponec

Barokní večer v Divadle Ponec

Pražské Divadlo Ponec připravilo pro diváky netradiční barokní večer, který se bude konat 19. ledna od 20:00 hod. V rámci programu bude mimo jiné možné zhlédnout taneční duet Andrey Miltnerové Barokní tělo odhaleno. Taneční inscenace, která měla premiéru v roce 2008, vychází z barokní estetiky a zároveň v sobě nezapře aspekt současné tvorby. Snaží se představit barokní tanec s tím, co v sobě toto umění pro dnešního diváka i tanečníka skrývá. Atmosféru inscenace také nasvícení a dobové líčení. K baroku neodmyslitelně patří bohaté historické kostýmy a účesy evokující kultivovanou krásu této epochy.
Po představení následuje taneční lekce a volná zábava, diváci mohou přijít ve vlastním kostýmu nebo si půjčit škrabošky na místě, živý hudební doprovod obstará kapela Hipocondria Ensemble.
Andrea Miltnerová se narodila ve Velké Británii, do Prahy přišla jako interpret pro představení v Národním divadle, působí jako tanečnice barokního i současného tance, také jako herečka v divadle i ve filmu. Podílela se na řadě projektů zahraničních choreografů a oper. Bohaté zkušenosti získala úzkou spoluprací s  osobnostmi barokního tance v Evropě. Svým současným přístupem dává baroknímu tanci v České republice novou tvář. Foto: Aneta Šebelková

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: