Bestiario v režii Firenzy Guidi z Nofit State Circus

Speciálně pro Letní Letnou vznikne společná prezentace domácích i mezinárodních artistů pod taktovkou režisérky Firenzy Guidi z velšského souboru Nofit State Circus. Večerní open-air program s názvem Bestiario / Bestiář bude vyvrcholením společného týdenního workshopu, který proběhl na počátku srpna v Praze. Workshop propojil zahraniční i české artisty a umělce, kteří si mohli navzájem vyměnit zkušenosti, inspirovat se, najít nové výrazové prvky a nové techniky.

Bestiario v sobě propojí jednotlivé dílky mozaiky novocirkusového umění. Diváci se mohou těšit například na pozemní i vzdušnou akrobacii, ohňovou show či ekvilibristiku v podání účastníků workshopu - umělců ze souborů jako je Nofit State Circus, Losers Cirque Company, Cirque Garuda, Cie des Pieds Perchés, Amanitas Fire Theatre, Feel the Universe Circus Company a dalších.
Režie se ujme italská režisérka Firenza Guidi, která stojí mimo jiné za inscenací souboru Nofit State Circus Bianco, kterou návštěvníci Letní Letné mohli vidět v roce 2015. S režisérkou  budou na prezentaci spolupracovat i další kolegové z Nofit State Circus, creative rigger Lyndall Merry a skladatel a hudebník David Murray.

Video zde.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: