Blíží se Mezinárodní den tance

Oslavy tance proběhnou 29. dubna 2017. Pro choreografii flasmobu oslovila profesní taneční organizace Vize tance choreografa a pedagoga Jana Kodeta. „Choreografii jsem připravil se svým kolegou a kamarádem, kterým je sólista baletu Národního divadla Mathias Deneux. Snažili jsme se, aby v sobě měla radost i energii,“ říká Jan Kodet.

Oba tvůrci pak vystupují v instruktážním videu, podle kterého se může choreografii flashmobu každý naučit. Tančit se bude na singlovou verzi písně Just Dance skupiny Mydy Rabycad. Odkaz zde.
„A kde všude budou oslavy probíhat? To máte stále v rukou vy. Až do 16. dubna se můžou taneční skupiny, školy, jednotliví nadšenci, jednoduše kdokoliv, kdo chce tančit, přihlásit na webových stránkách www.danceday.cz, a stát se tak součástí oficiálního programu a taneční mapy,“ dodávají organizátoři MDT.
Mezinárodní den tance se bude slavit v Opavě, Litoměřicích, Mostě, Žamberku, Blatné, Liberci nebo Brně. Ve Valašském Meziříčí si flashmob zatančí stovky dětí na prezentaci tanečních oborů ZUŠ a tanečních skupin celého Zlínského kraje. V Praze bude probíhat program na několika místech, v Experimentálním prostoru NoD, v Holešovicích před Výstavištěm. Na Náměstí Václava Havla, piazzettě Národního divadla, proběhne Mezinárodní den tance s Českou televizí.
„Na taneční mapě přibývají další a další místa a zajímavý program obsahující představení, workshopy a diskuze. A chystáme pro vás ještě jedno překvapení, ale to až příště. Přidejte se k oslavám Mezinárodního dne tance. Jedno je jisté: To bude tanec! #JustDance,“ uzavírají organizátoři MDT.

Zdroj: MDT

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: