Bohemia Balet a Bralen ve Stavovském divadle

Bohemia Balet a Bralen ve Stavovském divadle

Bohemia Balet a Bralen ve Stavovském divadle

Soubor Taneční konzervatoře hlavního města Prahy se představí ve složeném večeru s Tanečním divadlem Bralen 1. března 2015 ve Stavovském divadle. Společné vystoupení není náhodné, ale je pokračováním dlouholeté vzájemné spolupráce obou uskupení.
Vedle studentů a absolventů pražské Taneční konzervatoře, kteří jsou členy souboru Bohemia Balet, vystoupí tanečníci bratislavského tanečního studia, které je nejstarším souborem moderního tance na Slovensku. Umělecký ředitel Bralenu, Rastislav Letenaj, vybral pro tento večer choreografie Joe Alegada, Mirky Valentikové, Davida Strnada a Janky Letenajové.
Taneční divadlo Bralen vzniklo jako kroužek šikovných nohou v roce 1975, od roku 1997 pokračovalo jako profesionální soubor a v současnosti vystupuje jako kolektiv mladých amatérů. Právě letos si připomíná 40 let od svého založení. V Bralenu začalo svojí taneční kariéru více než 1 700 tanečníků, repertoár čítá na 60 choreografií od 22 tvůrců ze 7 států světa. Na svých pohostinských vystoupeních obletěli zeměkouli více než šestkrát. Zdroj: Bohemia Balet, Tanečné divadlo Bralen

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: