Bohemia Balet v sezoně 2012/13

Soubor Taneční konzervatoře hlavního města Prahy – Bohemia Balet – informuje o svých aktivitách v sezoně, která právě začala. Diváci se s ním budou setkávat v Praze i v dalších městech republiky. Sezonu zahajuje soubor spoluprací na projektu The Queen in concert s vynikajícím žesťovým souborem Prague Brasivo. V choreografii Aleny Drapalíkové vystoupí na společných koncertech v ČR, první představení se uskuteční už 14. září v Českých Budějovicích, v následujícím období pak také v Klatovech, Hradci Králové, Brně a v Praze.
V současné době studuje soubor balet Hany Litterové Jdou do nebe…? inspirovaný muzikálem Cikáni jdou do nebe na hudbu Jevgenije Dogy. Premiéra se uskuteční 30. září ve Stavovském divadle v rámci představení Tanec a píseň, v němž budou uvedeny další taneční kompozice vytvořené na písňovou tvorbu. Společně s dílem Hany Litterové bude uvedena Lunedda v choreografii Bérangere Andreo (získala 1.cenu v Soutěžní přehlídce současné taneční tvorby ČR) na hudební koláž Christiny Pluhard a Radůza choreografky Aleny Drapalíkové, inspirovaná tvorbou jedné z nejosobitějších českých zpěvaček. Studenti TKP tuto choreografii roztančili na posledním absolventském koncertu.
Kateřina Dedková-Franková studuje se souborem „crazy balet“ Pavla Šmoka Záskok na hudbu F. von Suppé, jehož premiéra je plánována na měsíc říjen, kdy také Pavel Šmok oslaví 85. narozeniny. V dalším období plánuje soubor spolupráci s polskou choreografkou Katarzynou Aleksandrou-Kmiec nebo francouzským tanečníkem a pedagogem Cyrillem Atanassoffem. Na leden připravuje Bohemia Balet ve spolupráci s ND světovou premiéru tanečního ztvárnění Petera Pana v choreografii Bérangere Andreo.
V souboru pracuje v nadcházející sezoně vedle stálých hostů – Terezy Chábové, Sandry Danielové, Ondřeje Vinkláta, Štěpána Pechara (paralelně členové souboru Laterny magiky), Alexandra Sadirova, Marka Červinky – nadále Jaroslava Janečková a 10 letošních absolventů – Anastasia Bunda, Běla Dobiášová, Zuzana Fikrová, Markéta Chudobová, Eliška Kolářová, Kristina Kornová, Andrea Maříková, Lýdie Hájková-Švojgrová, Kateřina Rošková a Michal Klohna. Zdroj: TKP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: