Bohemia Balet vystoupí v kostele Sv. Šimona a Judy

Bohemia Balet vystoupí v kostele Sv. Šimona a Judy

Bohemia Balet vystoupí v kostele Sv. Šimona a Judy

Společnost tance při Taneční konzervatoři Praha pořádá benefiční představení souboru Bohemia Balet nazvané Tanec & prostor. Tři choreografie budou uzpůsobeny speciálně pro atypické prostředí kostela Sv. Šimona a Judy na Praze 1. Premiéra se uskuteční 27. října 2016 a další dvě reprízy proběhnou 9. a 30. listopadu. Část výtěžku z akce jde na podporu sbírky Zvon Václav pořádané nadací Charty 77 ve spolupráci s Kontem bariéry.

„Tanec & prostor volně navazuje na již dříve uvedená představení Tanec & hudba a Tanec & píseň, ve kterých se Bohemia Balet snaží propojovat tanec s ostatními druhy umění a zvýšit či podtrhnout jejich uměleckou působivost. Dramaturgii tohoto projektu určuje jedinečný prostor Kostela Sv. Šimona a Judy, který se nám podařilo pro tuto realizaci získat. V návaznosti na barokní architekturu stavby byla pro taneční ztvárnění zvolena hudbu barokních skladatelů v soudobé choreografické a taneční interpretaci,“ dodávají zástupci Bohemia Baletu.
Večer bude složen ze tří tanečních kompozic, kterých se ujaly choreografky Alena Drapalíková, Marika Hanušová a Alena Pešková. První část představení bude složena z choreografií Aleny Drapalíkové na hudbu B. Marcella, G. B. Graziolliho a A. Corelliho nazvanou Tóny těla a Ave Maria na hudbu G. Coacciniho v choreografii Mariky Hanušové. Druhou část představení bude tvořit Stabat Mater G. Pergolessiho v choreografii Aleny Peškové.
Představením chce soubor Bohemia Balet ve spolupráci s Kontem bariéry podpořit veřejnou sbírku Zvon Václav, kterou organizuje Nadace Charty 77. Cílem sbírky je vyrobit chybějící zvon pro kostel sv. Havla. Nový zvon bude pojmenován Václav a bude nést zmínku, že byl vyroben u příležitosti 80. výročí narození Václava Havla.

Více informací naleznete na www.bohemia-balet.cz a http://www.zvonvaclav.cz

Zdroj: Bohemia Balet

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: