Britští Transitions Dance Company – další host festivalu Mezinárodní týdny tance 2014

Britští Transitions Dance Company – další host festivalu Mezinárodní týdny tance 2014

Britští Transitions Dance Company – další host festivalu Mezinárodní týdny tance 2014

Letošní 28. ročník festivalu Mezinárodní týdny tance pokračuje ještě v květnu za účasti zahraničních hostů. Turné britské skupiny Transitions Dance Company proběhne ve dnech 19.–25. května a zahrnuje kromě masterclassů a „lectures demonstration“ také dvě představení: ve středu 21. května od 19.00 hodin v pražském Divadle Komedie a v pátek 23. května v 19.30 hodin v Masarykově domě v Mělníku.
Transitions Dance Company existuje od roku 1980 jako studentské umělecké těleso prestižní londýnské školy Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, která každý rok shromáždí 12 vybraných uchazečů a 3 choreografy pro společnou práci na celovečerním programu. Tyto jednoaktové choreografie reprezentující umělecký a odborný pohled školy na současné taneční divadlo a studentský soubor je prezentuje vždy v druhé polovině sezóny na domácích a zahraničních jevištích. TDC přijede do Prahy téměř přesně po čtvrt století – pod letošními choreografiemi jsou podepsáni Stefanie Blatten Bland, Ikky Maas a Dog Kennel Hill Project. Tvůrci použili hudbu těchto skladatelů: Olafulr Arnalds, Nils Frahm, Henrietta Hale, Jules Maxwell, Max Richter a G. F. Händel. Program doplní „domácí“ Balet Praha Junior s nejnovějšími premiérami, které byly provedeny na festivalu v dubnu v rámci oslav Roku české hudby a 160. výroční narození Leoše Janáčka – na jeho hudbu vytvořili svá díla rezidentní choreografové Tanečního centra Praha Attila Egerházi (Maďarsko) a Samuel Delvaux (Belgie).
Hlavní pořadatel – studentská umělecká agentura Mezinárodní centrum tance – pokračuje v tradici Tanečního centra Praha a pokouší se vyhledávat a zvát na festival nejzajímavější umělecké projekty světových juniorských – studentských těles a konfrontovat je s domácí tvorbou, resp. úrovní uměleckého školství. Letos to byl kromě Baletu Praha Junior také Bohemia Balet, soubor studentů i absolventů Taneční konzervatoře hl. m. Prahy, a Santa Barbara Dance Company z USA. Zdroj: TCP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: