Cena Komerční banky pro Zuzanu Susovou

Cena Komerční banky pro Zuzanu Susovou

Cena Komerční banky pro Zuzanu Susovou

Ve čtvrtek 24. února 2011 byly v rámci slavnostního ceremoniálu před českou premiérou inscenace Být či nebýt předány na jevišti Stavovského divadla Ceny KOBANÁDI. Vítězkou v kategorii balet se stala primabalerína Zuzana Susová za role Desdemony v inscenaci Othello a Gretchen v inscenaci Faust. Na cenu za nejlepší taneční výkon byli dále nominováni: Karel Audy (demisólista baletu ND) za roli Jaga v inscenaci Othello a Viktor Konvalinka (sólista baletu ND) za roli Jaga v inscenaci Othello.
Cena Komerční banky je součástí rozšířené spolupráce mezi Komerční bankou a Národním divadlem, která byla stvrzena podepsáním nové partnerské smlouvy v květnu 2005. V dalších oborech ocenění získali dlouholetý člen činohry ND Jiří Štěpnička za role Raye v inscenaci Blackbird a Shylocka v Kupci benátském a sólistka opery ND Kateřina Kněžíková za role Despiny v inscenaci Cosi fan tutte a Iliy v Idomeneovi.
Poděkování si kromě vítězů zaslouží všichni, kteří na scéně, ale i za ní prokazují prakticky každý den uměleckou invenci a obrovské pracovní nasazení proto, aby nám mohli poskytnout výjimečné zážitky. Dovolte mi proto, abych poděkoval všem, kteří se na úspěšných inscenacích podílejí. Jsem rád, že Komerční banka může k těmto úspěchům svým dílem přispět, a to díky dlouholetému partnerství,“ uvedl na ceremoniálu generální ředitel KB a předseda představenstva Henri Bonnet. Komerční banka věnovala každému oceněnému umělci kromě šeku především bronzovou sochu KOBANÁDI, kterou umělecky ztvárnil akademický malíř a sochař Jaroslav Róna. Zdroj: ND Foto: Pavel Hejný

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: