Česká premiéra mezinárodního projektu Let Me Be

Česká premiéra mezinárodního projektu Let Me Be

Česká premiéra mezinárodního projektu Let Me Be

Prostorový minimalismus a komorní světelný design tvoří jediné kulisy vnitřního světa tanečnice Beliz Demircioglu. V sóle, které vzniklo pod vedením choreografky a pedagožky Berrak Yedek ve spolupráci se světelným designérem Janem Komárkem, se odehrává rituál o naději, nalezení víry a odvahy začít znovu. Česká premiéra se uskuteční 2. března 2018 v Divadle Kampa.

Autentičnost celému dílu dodává fakt, že vychází ze skutečného osobního příběhu tanečnice, který se hluboce dotýká života každého z nás. „V jejím životě ji zasáhne velmi bolestivá ztráta, která v ní probouzí silné emoce spojené s hlubokými tématy jako smrt, smysl života, odpuštění, utrpení, vztek a láska. Ona se však rozhodne, že bude následovat své srdce, sebere svou odvahu a dál pokračuje v tanci svého života. Nikdy se nevzdá naděje, i když dostává rány ze všech stran. Toto je rituál, ve kterém tanečnice a choreografka prošly dlouhým procesem společné práce, aby nalezly ten správný pohyb, který dokáže proměnit každý pocit v přenositelnou emoci,“ vysvětluje choreografka Berrak Yedek.
„V průběhu celého tvůrčího procesu jsme si vedly deník a zaznamenávaly v něm náš každodenní život a to, jak to souvisí s naší prací na Let Me Be... Pokládaly jsme spoustu otázek, ptaly se stále a věděly jsme, že naše odpovědi budou vždy jiné...“, popisuje proces vzniku díla tanečnice Beliz Demircioglu.
Inscenace vznikla v rámci programu Artist-in-Residence Program Istanbul Bilgi University a 10. výročí katedry Performing Arts. Světová premiéra se uskutečnila 20. prosince 2017 v Istanbulu. Další repríza proběhne 12. června 2018 rovněž v Divadle Kampa.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: