Český tanec na Tanzmesse v Düsseldorfu

Český tanec na Tanzmesse v Düsseldorfu

Český tanec na Tanzmesse v Düsseldorfu

Po dvou letech se německý Düsseldorf opět promění v město tance. Z celého světa se sem sjedou taneční umělci, dramaturgové, kurátoři, producenti, kritici, aby na největším oborovém veletrhu (Tanzmesse) prezentovali svoje aktuální projekty. Své zastoupení zde bude mít i česko-slovenský tanec, a to jak v podobě živého vystoupení, tak prezentačního stánku. Akce proběhne od 27. do 30. srpna.
Česká taneční tvorba bude mít letos silné zastoupení – bude prezentována jak na veletrhu, tak živým vystoupením na přehlídce, která je nedílnou součástí celé události. V prostoru Fabric Heeder vystoupí 29. srpna v 16.00 s choreografií Riders / Jezdci soubor Lenky Vagnerové, která patří k našim předním tvůrcům – před týdnem na festivalu Fringe v Edinburghu získala její choreografie La Loba prestižní Herald Angel Award.
Ve společném česko-slovenském stánku, spolu s Tancem Praha a slovenskými kolegy z Asociácie slovenského tanca a bratislavského studia Elledanse, budou zástupci IDU poskytovat ve dnech 27.–30. 8. 2014 prezentační materiály, videa a odborné konzultace zahraničním kolegům a zájemcům o současný tanec v České republice. K prezentačním účelům vydává Taneční sekce IU elektronický katalog Czech Dance in Action 2014, který představí výběr současné české taneční tvorby. Posílit význam českého zastoupení na veletrhu pomůže společenské setkání „Happy Hour“, které podpoří České centrum v Berlíně a projekt Plzeň 2015 – Kulturní město Evropy.
Letošní prezentace českého tance je skutečně mimořádná – máme po dlouhé době zastoupení v rámci přehlídky a dokázali jsme spojit „česko-slovenské síly“ k prezentaci středoevropské taneční estetiky. Věřím, že uděláme v Düssledorfu, tak jako před dvěma lety, ten nejlepší dojem,“ uvedla před odjezdem na biennále Jana Návratová, vedoucí Taneční sekce Institutu umění – Divadelního ústavu.
Mezinárodní veletrh tance Tanzmesse je komunikační burza a veletrh, jež se věnuje výhradně současnému tanci. Podporuje práci na sítích mezi choreografy, agenturami, pořadateli a kulturními institucemi po celém světě. Pro současný tanec je Tanzmesse pevnou etablovanou institucí pro komunikaci, která existuje od roku 1994. Pořadatelem veletrhu tance Tanzmesse je Společnost současného tance Porýní-Vestfálska. Zdroj: IDÚ

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: