Chystá se 5. Pražský Žonglérský Marathon

Chystá se 5. Pražský Žonglérský Marathon

Chystá se 5. Pražský Žonglérský Marathon

Žonglérský maratón je svátkem všech milovníků házení a chytání všemožných předmětů, počínaje kuželkami přes flowersticky a diabola až po bowlingové koule. Začíná 29. listopadu 2013 v 19:00 a končí 1. prosince 2013 ve 14:00. Koná se v prostorách TJ SOKOL KARLÍN, Malého 319/1, Praha 8. Program celé akce je určen jak zkušeným žonglérům a performerům, tak široké veřejnosti, která má příležitost si všechny disciplíny pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet. Myslíte si, že je složité žonglovat se třemi míčky? Vždy jste chtěli vyzkoušet jak se roztáčí diabolo? Víte, co je kondiční žonglování, nebo proč je žonglování v západních zemích tak oblíbené mezi manažery? Na Pražském Žonglérském Marathonu zjistíte, že tato prastará dovednost je skvělou alternativou, jak trávit volný čas a to jak pro jednotlivce, tak pro celé rodiny.
Pro ty, kteří mají pocit, že si sami aktivně na nic netroufnou je vždy připravena i speciální galashow, kde je vždy kromě celé řady vystoupení k vidění i pokus o překonání světového rekordu v silovém žonglování.
Žonglování je sportovní a artistická aktivita zlepšující nervosvalovou koordinaci, prostorovou orientaci, soustředění a rozvíjející spolupráci mezi mozkovými hemisférami. K žonglování se většinou pojí řada dalších dovedností, jako bouncing, točení diabola, poi, flowersticků a devilsticků, jízda na jednokolce nebo kontaktní žonglování. Pražský Žonglérský Marathon je největší žonglérskou akcí v České republice. Akce se koná už od roku 2009.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: