Cink Cink Cirk vystoupí na Jatkách78

Cink Cink Cirk vystoupí na Jatkách78

Cink Cink Cirk vystoupí na Jatkách78

V pátek 14. července 2017 se v divadelním prostoru Jatka78 po dvou letech strávených na cirkusových a divadelních univerzitách, sejdou členové souboru Cink Cink Cirk. Premiéra inscenace Dukto (z esperanta, znamená potrubí, vedení, spojení) proběhne v rámci třídenního festivalu s názvem Mladá cirkusová krev v pražských Holešovicích.

„Mladý soubor zve diváky všeho věku, národnosti, pohlaví i rasy bez ohledu na orientaci v čase, prostoru i vesmíru na návštěvu k sobě na zahrádku. Na této zahrádce, která se může na první, ba i na druhý pohled zdát tak trochu umělá, se dějí opravdové věci. Zahradní a další náčiní - z nejmenovaného obchodního domu s kutilskými potřebami – se mění na scénografii, cirkusové náčiní a zpět. Také se zde dějí čáry a visí se za vlasy. V Duktu nelétají vzduchem lidé, ale předměty, o kterých jste ani vzdáleně netušili, že mají křídla. Cink Cink Cirk hledá nové cesty, jak diváka pobavit a překvapit. A to vše vždy – a to znamená i nyní – samozřejmě velmi originálně,“ dodávají organizátoři.
„Všechno už tady bylo, je na čase postavit s k tomu (myšleno k novému cirkusu, ale také k divadlu jako takovému) jinak,“ říká jediná dáma v souboru Zuzana Drábová. „Život je cirkus, cirkus je dukto!,“ dodává hlasem plným vzrušení. Autorem hudby je Jáchym Belcher a kostýmy pocházejí od Simony Drábové z dílny Verlyba.
„Dukto je esence našich rozdílných osobností a způsobů, jak každý bereme to svoje umění. Jde o kompozici šílených nápadů a vizuálních prvků, které v jeden celek spojuje intuitivní scénografie a energická autorská hudba. Dukto posouvá hranice ve smyslovém vnímání nového cirkusu jako žánru,“ říká Filip Zahradnický, jeden ze členů souboru, který v současné době studuje cirkusovou univerzitu AMoC v dánské Kodani.

Cink Cink Cirk je čtyřčlenný soubor, který má za téměř pět let své existence v repertoáru dvě celovečerní inscenace, jedno pouliční představení a nespočet kratších čísel, se kterými vystoupil v rámci českých i zahraničních festivalů - Carnaval Sztukmistrzów (Polsko, Lublin), Spoffin festival (Amersfoort, Nizozemsko), We are STHLM (Stockholm, Švédsko), Letní Letná, Cirk-Uff nebo Živá ulice.

Zdroj: Cink Cink Cirk

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: